Makkelijk besparen op zakelijke energiekosten - Artikelpost

Makkelijk besparen op zakelijke energiekosten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 932 | Aantal woorden: 399 | Datum: | 0 commentaar

Energiekosten zijn voor bedrijven vaak de hoogste kostenpost per jaar. Als de rekening in de brievenbus valt en er moet betaald worden is het vaak niet geheel duidelijk waar de hoge energiekosten vandaan komen. Het is daarom voor ieder bedrijf aan te raden om te kijken naar het besparen op energiekosten.

Nu denk u natuurlijk dat we hier een artikel aan het schrijven zijn over duurzaamheid en dat alles vooral groen moet zijn, maar dat is niet helemaal waar. Besparen op energiekosten kan naast het werken met minder energieverbruikende apparatuur ook met het kijken naar de energiefacturen en door het plaatsen van een slimme meter voor het verbruik.

Met een slimme meter kan precies gemeten worden wat het verbruik ik van bepaalde ruimtes binnen het bedrijf en kan gekeken worden hoe dit terug te dringen is. Door vervolgens oude lampen te vervangen voor LED verlichting of door medewerkers te vragen om de computer in het weekend uit te zetten kunnen al kosten bespaard worden. Ook staan veel machines bij bedrijven dagelijks aan terwijl deze misschien maar een klein gedeelte van de dag actief in gebruik zijn.

De energiefacturen zijn een veel voorkomende factor van fouten. Energiebedrijven houden soms geen rekening met mogelijke aftrekposten of regelingen waardoor het bedrag lager uit kan vallen. Hierdoor betaald u als bedrijf dus al snel teveel geld. Een energieadviseur kan met degelijk energieadvies en het kijken naar de facturen zo zorgen voor een besparing van soms wel duizenden euro's per jaar die u uiteindelijk weer ergens anders in kunt investeren.

Energiekosten kunnen dus verlaagd worden op meerdere manieren. Nu kunt u er natuurlijk voor kiezen om zelf in de energiepapieren te duiken en veel tijd te besteden aan het uitzoeken van de mogelijkheden. Een energieadviseur is gespecialiseerd in deze handelingen en kan dit voor u uitzoeken zodat u gewoon door kunt gaan met ondernemen want dat is natuurlijk hetgeen wat u het liefst wilt doen.

Naast de energiekosten verlagen kan ook collectieve inkoop een goede oplossing zijn waardoor u uiteindelijk met meerdere bedrijven energie kan inkopen en hiermee de kosten voor de energie kunt verlagen. Over de Auteur

YES Energie geeft energie advies aan bedrijven en organisaties. Daarnaast kan YES begeleiden bij de collectieve inkoop van energie en kan YES als energieadviseur factuurcontroles uitvoeren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 0.0
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo