Manieren om geld te besparen tijdens de feestdagen - Artikelpost

Manieren om geld te besparen tijdens de feestdagen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 189 | Aantal woorden: 599 | Datum: | 0 commentaar

geld besparen feestdagen Het is het seizoen voor gezellig samenzijn maar helaas ook voor uitgaven. Met een beetje planning zijn er gelukkig manieren die je helpen geld te besparen tijdens de feestdagen. Zo kan je ongedwongen genieten van de feestdagen, zelfs wanneer je je afschriften bekijkt en rekeningen binnen druppelen.

5 Tips om je uitgaven tijdens de feestdagen in de hand te houden

Bekijk ze allemaal en profiteer direct!

1. Stel een budget op dat bij je past

Het opstellen van een budget kan je helpen je uitgaven onder controle te houden tijdens de feestdagen. Maak een lijst van de mensen voor wie je iets koopt en het bedrag dat je aan elk cadeau wilt uitgeven. Probeer je zoveel mogelijk aan je plan te houden. (Je kan immers makkelijk opgaan in je eigen enthousiasme bij het zoeken naar het perfecte cadeau). Er kunnen ook andere uitgaven zijn waar je rekening mee moet houden. Als je bijvoorbeeld een feestje organiseert, zijn er de kosten voor eten, drinken en of allerlei versieringen. Of je wil misschien wat geld opzijzetten voor liefdadigheid.

2. Geef professioneel

Vrienden en familie zijn onbetaalbaar, maar de cadeaus die je voor ze koopt zijn dat niet. Als er iets op het verlanglijstje van je lievelingsneefje staat dat je budget te boven gaat, let dan op de uitverkoop bijvoorbeeld op zwarte vrijdag en Cyber Monday. Of bouw een cadeaukast op gedurende het gehele jaar! Maar denk ook aan de waarde van iets dat je zelf hebt gemaakt of van je eigen (arbeids)tijd.

3. Hou je uitgaven in de gaten

Door je uitgavenpatroon in de gaten te houden, kan je zien waar je geld tijdens de feestdagen echt naartoe gaat. Maak gebruik van tools zoals een app als bijvoorbeeld MijnGeldzaken waarmee je in realtime de gegevens van je rekeningen kunt bekijken.

4. Communicatie is de oplossing

In sommige gezinnen praten gezinnen niet openlijk over de uitgaven tijdens de feestdagen. Dat hoeft niet zo te zijn. Praat van tevoren met je gezin en bepaal samen duidelijke uitgavenlimieten. Praten over geld voorafgaand aan de feestdagen helpt echt!

5. Voer het gesprek met je kinderen

De feestdagen zijn een goede gelegenheid om met je kinderen over geld te praten. De meeste ouders zijn er terecht van overtuigd dat zij de grootste invloed hebben op de manier waarop hun kinderen hun vaardigheden op het gebied van geldbeheer ontwikkelen. Als ze dit jaar samen met je gaan winkelen voor de feestdagen, kan je je kinderen helpen goede uitgavengewoonten aan te leren en het belang van budgetteren uitleggen. Er zijn echt allerlei leuke manieren om kinderen over geld te leren.

Haal het meeste uit de feestdagen

Als je de feestdagen ingaat met een besparingsstrategie, kan je de feestdagen vieren in de wetenschap dat je een serieus plan hebt om te voorkomen dat je te veel uitgeeft. Door je feestdagenbudget op voorhand te plannen, zal je meer op je gemak voelen met je financiën. Fijne feestdagen!

(Foto is van Karolina Grabowska via Pexels)Over de Auteur

Het hulpplatform ZoBespaarJe.nl verheft spaarzaamheid tot uitdagende topsport.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo