FB pix Maximale lening berekenen - Artikelpost

Maximale lening berekenen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1858 | Aantal woorden: 483 | Datum: | 0 commentaar

Als je geld nodig hebt voor een nieuwe keuken, auto of verbouwing dan kun je ervoor kiezen om geld te gaan lenen.  Je krijgt dan direct het geld op je rekening gestort door de geldverstrekker. Hoeveel kun je eigenlijk maximaal lenen? In dit artikel gaan wij bekijken hoe je kunt berekenen wat je maximale lening is. Dit hangt namelijk af van je inkomen en van je lasten.

Alleenstaand met koophuis
Wij hebben de proef op de som genomen en bij een bekende geldverstrekker berekend wat de maximale lening is van Hans. Hij is alleenstaand en heeft een koophuis. Hans verdient per maand 1.900 bruto en betaalt 400 per maand voor zijn hypotheek. Zijn maximale hypotheek in dat geval is 38.250 euro.

Alleenstaand met huurhuis
Als Hans niet in een koophuis woont, maar in een huurhuis dan verschilt de maximale lening. In dat geval kan hij ongeveer 31.000 euro aan geld lenen. Dit is dus aanzienlijk minder dan bij het wonen in een koophuis.

Meer inkomen is meer lenen
Hoe meer iemand verdient, des te hoger de maximale lening. Dit zullen wij met een voorbeeld toelichten. Zojuist zagen wij het voorbeeld van Hans die 1.900 bruto verdient en een hypotheek heeft van 400 euro per maand. Maar wat als Hans 3.800 bruto per maand verdient en een hypotheek heeft van 700 per maand? In dat geval kan hij 115.705 euro lenen. Dat is zijn maximale lening. Hoe meer het maandelijks inkomen betreft, des te hoger de maximale lening.

Maximale lening berekenen
Hoe kun je nou zelf je maximale lening berekenen? Ga hiervoor naar de website van de geldverstrekker. Vaak kun je op de website de maximale lening berekenen aan de hand van enkele gegevens die je moet invullen. Je moet onder andere weten hoeveel je per maand verdient en wat je hypotheek / huur is per maand. Als je deze gegevens hebt kun je berekenen wat je maximale lening is. Als je echt van plan bent om een lening af te sluiten, dan kun je het beste direct contact opnemen met een geldverstrekker. Je kunt dan een persoonlijke afspraak maken met een adviseur. Deze kan dan een offerte opstellen. Naast het bedrag dat je kunt lenen zijn er namelijk ook andere belangrijke zaken die bij een lening komen kijken. Denk hierbij aan de rente die je moet betalen, de looptijd, het maandbedrag dat je moet aflossen etc.. Dit zijn allemaal belangrijke zaken die je goed moet bekijken. Een lening sluit je namelijk af voor meerdere maanden/jaren. Alles moet dus goed geregeld zijn.

 

Over de Auteur

Kredietverstrekkers en rentes vergelijken

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

De psychologie van geld
De psychologie van geld

€ 9,99
Toon product

Eens gegeven
Eens gegeven

€ 7,99
Toon product

Over geld praat je wel
Over geld praat je wel

€ 12,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo