Miljoenennota 2014: top 10 veelgestelde vragen - Artikel Post - Artikel Marketing

Miljoenennota 2014: top 10 veelgestelde vragen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: National Academic
Gezien: 498 | Aantal woorden: 541 | Datum: Tue, 24 Sep 2013 | 0 commentaar

Zo, Prinsjesdag 2013 zit er weer op! Het was geen feestelijke dag. Ondanks de mooie optocht met de gouden koets, de eerste troonrede van koning Willem-Alexander en de hoedenparade. Nee, het was eerder een dag die de meeste mensen somber stemt. De overheid heeft officieel bekend gemaakt volgend jaar weer te gaan bezuinigen. Maar liefst 6 miljoen euro extra. In de komende jaren gaan veel mensen er financieel op achteruit. Wat kunnen we verwachten?

Kindregelingen 2014
In totaal worden er 7 van de 11 kindregelingen afgeschaft. Welke blijven er bestaan? De kinderbijslag, het kindgebonden budget, de kinderopvangtoeslag en de combinatiekorting. Alle gezinnen met kinderen krijgen minder kinderbijslag in de komende jaren. Op dit moment krijgen oudere kinderen (6-17 jaar) meer kinderbijslag, maar in de toekomst (2016) wordt het kwartaalbedrag voor alle kinderen gelijkgetrokken met €192,-. Dit kan voor grote gezinnen een verliespost betekenen van €1000,- per jaar. Daarnaast wordt het kindgebonden budget voor de minima verhoogd, maar voor de hogere inkomens verlaagd. 

Hogere inkomens betalen meer
In Miljoenennota 2014 staat geen inkomensafhankelijke zorgpremie of inkomensafhankelijk eigen risico vermeld. Toch gaan veelverdieners op een andere manier meer belasting betalen. De overheid heeft namelijk o.a. gesleuteld aan de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Hoe hoger uw jaarsalaris, hoe meer belasting u uiteindelijk betaalt. De algemene heffingskorting wordt zelfs helemaal afgeschaft voor de hoogste inkomens. Daardoor betalen veelverdieners jaarlijks €2001,- meer aan de overheid. Welgestelde gepensioneerden gaan er ook op achteruit. Zij krijgen maandelijks een lagere AOW-uitkering (€25,- minder).

Ook na Prinsjesdag 2013 onduidelijkheid
Veel mensen blijven na Prinsjesdag 2013 zitten met lastige vragen. Dat is begrijpelijk, want Miljoenennota 2014 is complex. Daarom heeft National Academic een Top 10 veelgestelde vragen Prinsjesdag 2013 samengesteld. Zo vind u de antwoorden op úw vragen!

National Academic
National Academic is dé verzekeraar voor hoger opgeleiden. Hoger opgeleiden maken minder schade, waardoor we deze doelgroep voordelige verzekeringen kunnen aanbieden. Lees meer over onze verzekeringen voor hoger opgeleiden

Over de Auteur

National Academic biedt hoger opgeleiden voordelige verzekeringen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo