Minder kosten dankzij Ultimaker - Artikelpost

Minder kosten dankzij Ultimaker

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 95 | Aantal woorden: 554 | Datum: | 0 commentaar

Er zijn verschillende redenen waarom voor een Ultimaker 3D printer gekozen wordt. In de meeste gevallen is het zo dat ervoor wordt gekozen omdat ermee te besparen valt. Wie de printer goed gebruikt, zal veel uit de mogelijkheden weten te halen. Dat komt onder andere doordat de kosten voor investeringen lage liggen dan bij printers van andere fabrikanten. Daarnaast zijn er ook andere zaken die ervoor zorgen dat de kosten lager blijven. Het is goed om al deze kanten eens te bekijken. Aan de hand daarvan is het gemakkelijker mogelijk om een goede keuze te maken.
Makkelijk gebruikmaken van innovatie
Innovatie staat centraal als het om 3D printen gaat. In dat opzicht is Ultimaker ook één van de voorlopers. Dat komt doordat de fabrikant op een geheel nieuwe manier naar het gebruik van de printer is gaan kijken. Dat is bijvoorbeeld af te lezen aan de manier waarop de fabrikant een community rondom de printers heeft opgebouwd. Dit stimuleert de innovatie. Alle gebruikers kunnen daar gemakkelijk toegang toe krijgen en er gebruik van maken. Zonder dat dit hoge kosten met zich hoeft mee te brengen. Dat is daarom ook een sterk punt om van te genieten als gebruiker.

De printer gemakkelijk vernieuwen
Een andere manier waarop Ultimaker bijdraagt aan het besparen van de kosten, is door de vernieuwingen gemakkelijk beschikbaar te maken. Zo komt er niet steeds opnieuw een vernieuwde printer uit. In plaats daarvan biedt de fabrikant pakketten aan om de huidige 3D printer mee uit te breiden. Zo is het gemakkelijk mogelijk om de printer te vernieuwen. Dit helpt je om de kosten in de hand te houden. Zakelijk is dit natuurlijk win-win. Je kan tegen lage kosten verbeteren waardoor je hogere opbrengsten kan realiseren. Meer heb je dan eigenlijk ook niet te wensen. Dit is een reden om ervoor te kiezen.

Vrij en flexibel ontwerpen
Ultimaker is ook de fabrikant die het ontwerpen vrij en flexibel maakt. Dat komt omdat je de printer meer kan inrichten naar eigen inzicht. Zo kan je er daardoor ook mee werken zoals jij dat voor ogen hebt. Dit heeft onder andere te maken met de manier waarop je filament kan gebruiken. Ook heeft het te maken met de eerder genoemde mogelijkheden om vernieuwingen toe te voegen of juist weg te laten. Op die manier maak je het gemakkelijk mogelijk om zonder veel kosten te maken precies te ontwerpen wat je wil ontwerpen. Veel gebruikers vinden dit essentieel.

Lees verder: Pla filament kopen

Over de Auteur

liefhebber van technieken

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo