FB pix Minilening zonder BKR Toetsing - Artikelpost

Minilening zonder BKR Toetsing

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1468 | Aantal woorden: 463 | Datum: | 0 commentaar

De stijgende vraag naar een minilening heeft er mee te maken dat je geen BKR toetsing hoeft te doen. Toen bleek dat er zo veel vraag was zijn er steeds meer aanbieders op de markt gekomen die deze leningsoort aanbieden. Maar de Scandinavische aanbieder Ferratum is eigenlijk degene die de minilenig heeft geïntroduceerd. Niet lang daarna volgden vergelijkbare leningen zoals flitslening of voorschotje.

‘Zeer snel en niet gecompliceerd om af te sluiten’, zo kunnen we een mini lening het beste samenvatten. Er is weinig informatie bekend over wat voor mensen een minilening afsluiten. We kunnen er wel vanuit gaan dat de leeftijd van deze groep tussen de 18 en 30 zal zitten. In deze groep zijn vaker tijdelijke geld tekort probleempjes. Het gaat vaak maar om korte periodes, waardoor een minilening soms handig kan zijn om in noodgevallen moeilijke periodes te overbruggen.

Je zou snel denken dat een minilening alleen maar wordt afgesloten door personen met een BKR verleden. Deze veronderstelling is echter niet correct. Er zitten ook mensen tussen die gewoon een paar 100 euro tekort komen omdat er onverwachts iets kapot is gegaan wat je moet laten repareren of dat je baas deze maand niet op tijd kan betalen. Het voorgaande kunnen allemaal reden zijn om een minilenig af te sluiten, zonder dat er sprake hoeft te zijn van BKR registratie.

Een minilening afsluiten is wat minder populair bij oudere mensen. Deze groep heeft meestal wat minder snel cashflow problemen, omdat ze meestal wat achter de hand hebben. Met spoed geld lenen of geld lenen met BKR codering is meestal bij oudere niet meer van toepassing.

Er is op internet genoeg informatie van minileningen te vinden. Over het algemeen is de aanvraag bij verschillende verstrekkers van minilening niet verschillend. Je stuurt de aanvraag met de benodigde gegevens via de fax naar de aanbieder. De acceptatie verloopt snel en soepel. Bij acceptatie heb je meestal het geld binnen een dag tot je beschikking. Als je alles op tijd terug betaald dan kun je meestal bij een volgende keer bij de dezelfde aanbieder met een sms’je opnieuw geld lenen.

Bij een minilening moet je meestal het geld binnen enkele weken terugbetalen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je het geld wat je aanvraagt nooit helemaal op je rekening krijgt gestort. Het aangevraagde bedrag wordt altijd de rente meteen al in mindering gebracht. Dus als je fictief 300 leent en je moet 50 euro rente betalen dan krijg je maar 250 euro overgemaakt.Over de Auteur

Wil je meer lezen over geld lenen en financieringen, lees dan verder op deze sites.

Jacques Franssen schrijft veel over financiele onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo