FB pix Nieuwe hypotheek oversluiten - Artikelpost

Nieuwe hypotheek oversluiten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1245 | Aantal woorden: 414 | Datum: | 0 commentaar

Het oversluiten van een hypotheek wilt zeggen dat u naar een andere geldverstrekker gaat overstappen.Dit kan zijn omdat dat de huidige hypotheek vorm u op dat moment niet goed meer aansluit bij u wensen.Het kan ook zijn dat de rente een stuk lager is geworden en dat u hierom een nieuwe hypotheek wilt oversluiten. Het oversluiten van een hypotheek is zeker niet altijd verstandig. Zo kan het onder andere gevolgen hebben voor uw hypotheekrenteaftrek. Daarom is het verstandig om u goed te laten informeren door uw onafhankelijke adviseur.
De kosten van het oversluiten
Bij oversluiten sluit u een volledig nieuwe hypotheek af bij een andere geldverstrekker. Hiermee lost u de oude hypotheek af. Oversluiten is vaak duur. Want een nieuwe hypotheek afsluiten brengt kosten met zich mee. Zoals advieskosten, taxatie- en notariskosten. Deze betaalt u allemaal opnieuw. Er is nog iets waardoor oversluiten veel geld kan kosten. Als u uw hypotheek opzegt voordat de rentevaste periode voorbij is. U betaalt dan meestal een boete voor de rente-inkomsten die de geldverstrekker misloopt. Dat kan een flink bedrag zijn. Zeker als de rentevaste periode nog lang is. Wanneer u wilt u weten hoeveel hypotheek u ongeveer nodig heeft als u uw hypotheek wilt oversluiten naar een andere geldverstrekker? Gebruik de rekenmodule op http://www.hypotheekoversluiten.com om alvast een indicatie van de benodigde hypotheek te berekenen.

Hypotheek oversluiten
Wanneer is oversluiten van de hypotheek gunstig? Voor oversluiten bestaan geen geschreven regels. Of het gunstig is, hangt vooral af van uw persoonlijke situatie en voorkeuren. En natuurlijk de marktomstandigheden. Staar u niet blind op een aantrekkelijk lage rente. Ook al worden uw maandlasten lager. De oversluitkosten kunnen erg hoog zijn en dan bent u uiteindelijk duurder uit. Ook kan het oversluiten gevolgen hebben voor uw hypotheekrenteaftrek

Over de Auteur

Hypotheek deskundige van de website hypotheekoversluiten

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo