FB pix Ontslagen - Artikelpost

Ontslagen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2289 | Aantal woorden: 395 | Datum: | 0 commentaar

Ontslagen worden zonder dat je ook maar een enkel signaal van je werkgever hebt gekregen. Het komt helaas vaker voor dan de meeste mensen denken. Zeker jongeren worden om het minste of geringste buiten de deur gezet. Zeker wanneer zij nog midden in hun proeftijd zitten, maar wat kun je doen als je zomaar bent ontslagen?

Ontslagen zonder mededeling

Je tijdelijk contract niet verlengd of zomaar je ontslag gehad? Dan heb je zeker een aantal rechten waar je gebruik van kunt maken. Wanneer je een contract bij je werkegever had van 6 maanden of langer dan dient je werkgever altijd vooraf aan te geven of hij met je verder wilt gaan. Dit wordt een aanzegtermijn genoemd en die is volgens de Nederlandse wet verplicht. Heb je een tijdelijk contract korter dan 6 maanden? Dan is een werkgever tot niets verplicht.

Als je werkgever zich niet aan de zogenaamde aanzegtermijn houd dan kun je hem verplichten tot het doorbetalen van ten minste 1 maandloon. Enkele uitzondering hierop zijn; Uitzendcontracten, tijdelijke contracten die afgesloten zijn voor 1 Februari 2015 en als de einddatum van het arbeidscontract niet op een datum is vastgesteld, maar bijvoorbeeld op projectbasis. Als je tijdelijke contract niet verlengd wordt heb je altijd recht op een uitkering via het UWV. Dit geldt uiteraard niet wanneer je zelf ontslag neemt. Wel dien je - wanneeer je in aanmerking wilt komen voor een uitkering - een minimaal verlies van 5 uren per week te hebben en je hebt in de laatste 36 weken voor tenminste 26 weken gewerkt.

Als je er samen met je werkgever niet aan uit komt, kun je je altijd richten tot een rechtsbijstandsadvocaat of het juridisch loket. Zij hebben de expertise in huis om je met raad en daad bij te staan. Probeer zoveel mogelijk benodigde informatie op te slaan bij het aanmaken van een eventuele juridische zaak. Meer informatie over arbeidscontracten kun je vinden op http://www.arbeidsovereenkomstvoorbepaaldetijd.nl/

Over de Auteur

Wij zijn een team van schrijvers die graag bijleren over de onderwerpen die we aanhalen. Zo is dat ook het geval in de financiële sector, want het beheren van je eigen financiën is een heel belangrijk punt in je leven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo