Ontwikkelingen vermogensbeheer - Artikel Post - Artikel Marketing

Ontwikkelingen vermogensbeheer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1313 | Aantal woorden: 347 | Datum: | 2 commentaar

De markt voor vermogensbeheer is volop in beweging. In dit artikel bespreken we een aantal opvallende ontwikkelingen.

Groei vermogensbeheer
Uit een Studie Vermogensbeheer van Roland Bergen Strategy Consultants blijkt dat de markt voor vermogensbeheer herstellende is. In 2008 kromp de markt voor vermogensbeheer met 19%. Tegen het einde van 2010 herstelde de markt voor vermogensbeheer zich echter weer. In 2011 zet deze groei verder is de markt voor vermogensbeheer ruim 17% groter dan in 2008.

Verdienmodel vermogensbeheer
De AFM heeft recent laten weten at te willen van alle retourprovisies die vermogensbeheerders ontvangen voor effectentransacties. De AFM Vindt dat net deze provisie een verkeerde prikkel wordt gegeven aan partijen bij vermogensbeheer. Door provisie te ontvangen op effectentransacties, wordt de beheerder gestimuleerd veel transacties uit te voeren. De retourprovisie op effectentransacties bij vermogensbeheer werkt als volgt: De depotbank waar de vermogensbeheerder of bank transacties uitvoert rekent een tarief voor deze transacties. De beheerder verzoekt de depotbank echter om dit tarief met een opslag (door de beheerder ingegeven) in rekening te brengen bij de klant. Het verschil ontvangt de beheerder als retourprovisie van de depotbank. Door het afschaffen van de AFM zal er een nieuw verdienmodel moeten komen voor de dienstverlening vermogensbeheer bij veel banken en beheerders die nu nog leven van deze provisie.

Passief vermogensbeheer
Een laatste ontwikkeling is dat er steeds meer vraag komt naar passief vermogensbeheer. Bij passief vermogensbeheer probeert de manager de index niet meer te verslaan, maar juist te volgen. Dit kan door bijvoorbeeld een indexfonds aan te kopen. Het voordeel van passief vermogensbeheer is een brede spreiding (de gehele index wordt gevolgd) en lage kosten (er is geen duurbetaalde manager meer nodig).

Over de Auteur

Kaj van Tetering is online marketeer bij The Index People vermogensbeheer. The Index People is specialist op het gebied van indexbeleggen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 4.0

Commentaar

Wed, 21 Sep 2011 at 10:48 AM, by Guest
Helaas is mijn ervaring met trackers bij Index People toch wat anders. Met het huidige beursklimaat heb ik heel veel verloren en betaal ik gewoon kosten..Dus om nou te zeggen dat dit zo goed werkt. Ik ben zwaar ontevreden.

Daarnaast mis ik toch wel het persoonlijke verhaal bij the Index People; ik word niet graag in een hokje geplaatst.

Tipje; trackers kan je ook gewoon via je broker kopen..goedkoper en hetzelfde effect.

Thu, 22 Sep 2011 at 1:13 PM, by Guest
De beurs is natuurlijk slecht nu, daar kan niemand iets aan doen, ook een vermogensbeheerder niet. Zelf heb ik erg goede ervaringen bij Index People. Transactiekosten zijn er niet (alleen een beheerfee) en het rendementsverlies ligt laag in vergelijking met overige banken/vermogensbeheerders. Daarnaast wordt ik met klachten en/of- vragen altijd keurig geholpen.

Thu, 20 Sep 2012 at 1:22 PM, by Guest
Ook ik ben tevreden over de verdiensten van Index People. Nu de beurs weer wat aantrekt zie je het rendement ook positief beïnvloedt worden.

De kosten vind ik het grootste pluspunt. Eindelijk een partij die niet gebaat is bij onnodige transacties, maar alleen een beheerfee over het vermogen. Dit betekent dat ook zij graag vermogensgroei voor de klant zien.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo