ONVZ uitgeroepen tot beste zorgverzekeraar van 2013 - Artikel Post - Artikel Marketing

ONVZ uitgeroepen tot beste zorgverzekeraar van 2013

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 476 | Aantal woorden: 758 | Datum: | 0 commentaar

ONVZ is naar aanleiding van een onderzoek uitgevoerd door vergelijkingssite Zorgverzekering.net uitgeroepen tot beste zorgverzekeraar van 2013.In een online vragenlijst, afgenomen onder 585 consumenten, werd onderzoek gedaan naar de tevredenheid van consumenten over zorgverzekeraars. Uit de resultaten van het onderzoek kwam naar voren dat consumenten ONVZ als beste zorgverzekeraarsgroep van 2013 beoordeelden.*

ONVZ kreeg van de consumenten een 8,1 als rapportcijfer. CZ kwam op de tweede plaats met een 7,5, Achmea en Menzis op de derde plaats met een 7,4 en VGZ op de vierde plaatst met een 7,1. Ook werd ONVZ beloond met beste imago. Tevens kreeg de klantenservice van ONVZ een betere beoordeling dan die van andere verzekeraars.

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat:

·         39 procent van de ondervraagden zou overstappen naar een andere zorgverzekeraar wanneer zij een cadeau krijgen aangeboden door een andere zorgverzekeraar. Te denken valt hierbij aan een smartphone, tablet of een geldbedrag.

·         Over het algemeen zijn consumenten tevreden over hun huidige zorgverzekeraar. Slechts 2,2 procent van de ondervraagde consumenten diende in 2013 een klacht in bij de zorgverzekeraar.

·         67 procent van de ondervraagden heeft naast de basisverzekering een aanvullende verzekering.

·         17 procent van de ondervraagden is van plan in 2014 over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, met als reden kostenbesparing of een betere dekking.

·         19 procent van de ondervraagden wil overstappen bij een premieverschil van € 5,- tot € 10,- per maand. Zo’n 25 procent wil overstappen bij een premieverschil van €  10,- tot € 20,- per maand en 21 procent is bereid om over te stappen bij een maandelijks premieverschil van meer dan € 20,-.

*Het onderzoek betrof de verzekeraars: Achmea: FBTO, Zilveren Kruis Achmea, Agis, TakeCareNow, Interpolis, De Friesland, Avéro Achmea, IK, ProLife, YouCare VGZ:  VGZ, IZA, UMC, Bewuzt, IZZ, Univé, Zekur, Besured, National Academic, Promovendum Menzis: Menzis, Azivo, AnderzorgCZ: CZ, CZ direct, Ohra, Delta Lloyd ONVZ: ONVZ, PNO zorg, VVAAOver de Auteur

Sarah van Vliet

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo