FB pix Op zoek naar de goedkoopste lening - Artikelpost

Op zoek naar de goedkoopste lening

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1106 | Aantal woorden: 377 | Datum: | 0 commentaar

U vraagt zich waarschijnlijk af wat een goedkoop krediet is. Dit is een lening waar de maandelijkse lasten laag liggen en de looptijd van korte duur is. Dit zorgt ervoor dat de totale lasten ook relatief laag liggen.

Als u op zoek gaat om goedkoop te lenen moet u eerst weten wat voor soort lening u nodig heeft. Elk soort krediet heeft zijn voor- en nadelen. Zo zijn de consumptieve kredieten de beste optie indien u van plan bent iets te kopen met een beperkte houdbaarheid. En is een hypothecaire lening het best bij het aankopen van een woning.

De meest voorkomende consumptieve leningen zijn waarschijnlijk de persoonlijke lening, doorlopend krediet en huurkoop.

De persoonlijke lening is een goedkoop krediet waarbij u het volledige bedrag in één keer opneemt. Deze heeft een vaste rente waardoor u al van tevoren weet of hoeveel u juist moet betalen.

Het doorlopend krediet is veel flexibeler. Het is hier mogelijk om geld op te nemen en af te lossen op elk moment. De lening heeft wel een variabele rente die afhankelijk is van de geld- en kapitaalmarkt. De looptijd van een doorlopend krediet is ook variabel.

Als u bijvoorbeeld een doorlopend krediet van 5.000 euro neemt, kan u eerst 1000 euro lenen en later terugkomen voor nog extra te lenen. De looptijd van uw afbetaling wordt dan langer of korter afhankelijk van het opgenoment bedrag.

De huurkoop is een vooral bekend bij het financieren van een auto. U betaald het gehele bedrag in termijnen af. Slechts vanaf dat u 75% van het totale te betale bedrag hebt afgelost verkrijgt u het eigendomscertificaat. Voordien "huurt" u de auto slechts en kan de autodealer die terug eisen indien u niet in staat bent op uw schuld af te betalen.

Het is daarom ook aangeraden om op voorhand een financeel adviseur raad te plegen over welke soort lening het voordeligst is voor u.

 Over de Auteur

Schrijver voor krediet blog

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo