FB pix Overname van Gamma Holding door Parcom en Gilde Buy Out Partners. - Artikelpost

Overname van Gamma Holding door Parcom en Gilde Buy Out Partners.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1700 | Aantal woorden: 415 | Datum: | 0 commentaar

Gamma Holding N.V. stond op de beurs met de beurscode GAMMA. In 1846 is het opgericht, maar in 2011 is de beursnotering van Gamma beëindigd. Sinds 1917 was Gamma Holding beursgenoteerd. Gamma Holding had in 2010 een omzet van maar liefst 582 miljoen euro, de netto winst was 73,8 miljoen euro. Het bedrijf heeft in totaal 4500 medewerkers verdeeld over 34 landen in dienst. Het hoofdkantoor van Gamma Holding bevindt zich in Helmond.

Investeringsfondsen en de zakenbank Lazard

Na de overname van Gamma Holding door de investeringsfondsen Gilde Buy Out Partners en Parcom Capital Management is Gamma Holding niet meer op de beurs. De strategie waar Gamma Holding zich op richt is de optimalisatie van bedrijfsprocessen en versterking van de marktpositie. De investeringsfondsen hebben destijds samen een bod uitgebracht om Gamma Holding over te kunnen nemen. De overname werd begeleid door verschillene banken, waaronder de zakenbank Lazard, met als vertegenwoordiging onder andere Wouter Han. Deze bekende bankier is vaak betrokken bij grote deals, Wouter Han is dan ook een bekende naam binnen de investment banking.

Erik Westerink

Erik Westerink is sinds 28 april 2011 benoemd als commissaris van Gamma Holding. Dit is gemeld door de producent van textiel in een persbericht dat toen is verschenen. Westerink is sinds 2006 werkzaam als CEO van Parcom Capital, dit is een Europese private equity speler welke sinds het jaar 2000 grootaandeelhouder is van de Gamma. Deze benoeming van Westerink heeft niet zomaar plaatsgevonden, deze hangt samen met de geplande overname van Gamma Holding door Gilde Buy Out Partners en Parcom Capital Management. Zij hebben in december 2010 samen een openbaar bod uitgebracht op Gamma van 29 euro per aandeel. In overleg met de begeleidende partijen zoals de zakenbanken (Lazard) en de juristen van onder andere Houthoff.

Boudewijn Molenaar en veranderingen

Dan is er nog Boudewijn Molenaar, deze man is managing partner van Gilde Buy Out Partners. Hij is toegetreden als nieuw lid van de Raad van Commissarissen Gamma Holding. De overname brengt wat veranderingen met zich mee voor beide partijen. Sinds de overname is Gamma Holding niet langer meer op de Amsterdamse beurs te vinden.Over de Auteur

Een artikel over een actueel zakelijk onderwerp. Wellicht hierover later meer van mijn hand.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo