FB pix Payrolling is helemaal niet duur - Artikelpost

Payrolling is helemaal niet duur

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1236 | Aantal woorden: 433 | Datum: | 0 commentaar

Veel ondernemers en werkgevers denken dat payrolling heel duur is, maar dit is een groot misverstand. De kosten van payrolling en zelf verlonen liggen juist heel dicht bij elkaar. Payrolling is eigenlijk helemaal niet duur, Het bespaart juist geld!

De payroll tarieven zijn opgebouwd uit verschillende kosten posten die men ook heeft wanneer u zelf personeel in dienst heeft. Kosten posten zoals het nettoloon, afdrachten aan de belastingdiensten UWV, reserveringen, pensioen, verzekeringspremies, etc.  Wanneer men zelf gaat verlonen, dan wordt er betaald aan meerdere partijen, zoals uw administratiekantoor en verzekeraar.

Via payrolling besteedt u voor een vooraf vastgesteld tarief alles uit aan één partij. Hierdoor bent u in verreweg de meeste gevallen goedkoper uit en bespaart u dus niet alleen op uw personeelskosten, maar ook nog eens flink op uw administratieve kosten.

Door voor payrolling te kiezen, rekent u bovendien definitief af met uw werkgeversrisico's bij ziekte en ontslag. Die risico's zijn namelijk volledig voor rekening van het payroll bedrijf. In het geval van een zieke werknemer hebben we het al snel over enkele honderden euro's per dag; bij ontslag loopt dat bedrag al snel op tot duizenden euro's!

Payroll bedrijven hanteren vaste tarieven (inclusief alle afdrachten en risico's) per daadwerkelijk gewerkt uur. U weet dus op voorhand exact waar u aan toe bent en wat een werknemer u per gewerkt uur kost.

Tot slot nog een gouden tip: wie momenteel nog met uitzendkrachten werkt, kan door over te stappen op payrolling per direct enkele euro's per gewerkt uur besparen!

 
Berekening verschil payrolling/zelf verlonen

 

1. Kosten payrolling:

€ 10,00 x 1,67 (payrollfactor)

(incl. werkgeverslasten, ziekteverzuim, reserveringen)

 

€ 16,70

 

2. Zelf verlonen:

€ 10,00 x 1.49 (directe werkgeverslasten)
(bv. pensioen en premies belastingdienst)

€ 14,90

 

€ 10,00,- x 1.65 (directe +indirecte werkgeverslasten)
(bv. ziekteverzuimverzekering, accountant, Arbodienst, etc.)

€ 16,50

 
Zo ziet u dat de kostenverschillen tussen payrolling en zelf verlonen minimaal zijn. Het grootste verschil is en blijft echter dat u via payrolling in één keer verlost bent van uw werkgeversrisico's en, niet te vergeten, een hoop administratieve rompslomp!

Over de Auteur

DIRECT Payrolling is een landelijk bedrijf gespecialiseerd in het leveren van payroll services. Wij zijn gevestigd in Arnhem en maken onderdeel uit van de DIRECT Service Groep. DIRECT Payrolling levert oplossingen op maat als het gaat om tijdelijke of vaste arbeidskrachten. Voor elke branche bieden wij een passende oplossing. Dankzij onze ervaring in dit vakgebied, hebben we alle processen efficiënt en zorgvuldig ingericht. Hiermee bieden we u 100% zekerheid dat uw personeel in goede handen is.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo