Pensioen aanvullen wordt belangrijker - Artikel Post - Artikel Marketing

Pensioen aanvullen wordt belangrijker

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 414 | Aantal woorden: 490 | Datum: | 0 commentaar

In Nederland wordt het pensioen steeds onzeker. In Nederland wordt gestreefd naar een pensioen dat gelijk is aan 70 procent van het laatst verdiende loon. Door verschillende oorzaken zal dit steeds moeilijker haalbaar zijn. Het pensioen wordt steeds onzekerder door de lage marktrente, het lang leven risico, veranderingen in de pensioen wetgeving en  op het pensioen. Het zelf aanvullen van pensioen wordt voor Nederlanders steeds belangrijker.

Pensioen en langer leven
Doordat we langer leven staat ons pensioen steeds meer onder druk. Hierdoor genieten gepensioneerden langer van de uitkering van het pensioen en moeten de premies voor het pensioen door een steeds kleiner deel van de bevolking worden opgebracht. Daarom heeft de overheid besloten om de AOW te verhogen van 65 naar 67 jaar. Op 1 januari 2021 is de definitieve verhoging van de AOW een feit. Dit betekent dat Nederlanders dan op 67-jarige leeftijd met pensioen gaan.

Pensioen wordt lager
Het pensioen zal in de toekomst lager uitvallen. De regering heeft namelijk besloten om het opbouwpercentage van het pensioen te verlagen. Het huidige jaarlijkse opbouwpercentage van het pensioen bedraagt 2,25 procent. Dit opbouwpercentage van het pensioen wordt volgens de plannen van dit kabinet omlaag gebracht naar 1,75 procent. De gevolgen voor het pensioen zijn enorm, uit diverse berekeningen blijkt dat het pensioen door deze ingreep 30 procent lager wordt.

Pensioen gekort
Inmiddels is bekend dat per 1 aprill 68 pensioenfondsen het pensioen zullen korten. De oorzaak van de verlaging van het pensioen ligt bij de lage marktrente De oorzaak hiervan is met name de lage marktrente. Door de lage marktrente wordt het voor de pensioenfondsen moeilijker om aan hun pensioen verplichtingen te voldoen. De korting van het pensioen bedraagt gemiddeld 1,9 procent.

Pensioen en inflatie
Niet alleen door de korting wordt het pensioen lager. Door veel pensioenfondsen kan het pensioen niet meer voor inflatie worden gecorrigeerd. Ook hier geldt dat dit door de meeste pensioenfondsen nog bekend moet worden gemaakt. Het gevolg is dat het pensioen niet meer voor inflatie wordt gecompenseerd en gepensioneerden minder voor hun pensioen kunnen kopen.

Pensioen zelf aanvullen
U kunt uw pensioen zelf aanvullen. Dit zal in de toekomst steeds meer nodig blijken te zijn, omdat het pensioen lager uitvalt. Met name voor jongeren geldt dat zij hun pensioen moeten aanvullen. Het pensioen kan op verschillende manieren worden aangevuld. Dit kan via fiscaal gefaciliteerde producten zoals de bankspaarrekening of de lijfrenteverzekering. Hiernaast kunt u ook vermogen voor pensioen opbouwen via een spaarrekening. Op Uwpensioensite.nl worden de verschillende mogelijkheden uiteengezet en de producten voor uw pensioen vergeleken op premie en voorwaarden.

Over de Auteur

Auteur publiceert regelmatig artikelen over pensioen, spaarrente en zorgverzekeringen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo