FB pix Regelingen en subsidies voor bedrijfsfinanciering - Artikelpost

Regelingen en subsidies voor bedrijfsfinanciering

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1022 | Aantal woorden: 413 | Datum: | 0 commentaar

Er bestaan verschillende regelingen en subsidies voor bedrijfsfinanciering. Allen hebben andere voorwaarden en uitkomsten. Een aantal populaire voorbeelden van ondernermerskrediet zijn hieronder uitgewerkt. Dit zodat het duidelijker is wat alles inhoudt, en dat in een overzicht bij elkaar.

Bedrijfsfinanciering voor starters; microfinanciering

Als u als startende ondernemer bedrijfsfinanciering nodig hebt dan kunt u dit op meerdere manieren regelen. Bijvoorbeeld via microfinanciering. Bij microfinanciering kunt u een ondernemerskrediet krijgen en daarnaast ook begeleiding, coachen en advies van vakmensen die al jaren ervaring hebben. Voor deze manier van krediet verstrekking heeft u een haalbaar ondernemingsplan nodig en daarnaast heeft u uiteraard de eigenschappen van een goede startende ondernemer nodig.

Zakelijke lening voor starters; durfkapitaal

Starters kunnen ook kiezen voor een zakelijke lening op basis van durfkapitaal. Dit is een regeling die niet rechtstreeks voordeel oplevert voor de startende ondernemer, maar wel voor de investeerder die in de startende onderneming wil investeren. Dit omdat het de investeerder fiscale voordelen geeft. Wilt u van deze regeling gebruik maken dan heeft u een beschikking startende ondernemer nodig en dus een investeerder. Deze zult u zelf moeten zoeken.

Ondernemerskrediet voor starters; startersaftrek en groeifaciliteit

Een andere regeling die u als startende ondernemer kunt treffen is de startersaftrek. Deze zorgt ervoor dat u minder belasting betaalt. Om in aanmerking te komen zult u aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. U moet al recht hebben op zelfstandigenaftrek. De startersaftrek is namelijk een verhoging van deze regeling. U kunt ook een groeifaciliteit aanvragen. Dit kunt u doen wanneer u uw onderneming wilt uitbreiden. U zult daarvoor wel een goed ondernemingsplan moeten hebben. Daarnaast moet uw onderneming zich wel in Nederland bevinden.

Kortom, er zijn velerlei manieren om tot een ondernemingskrediet te komen. Welke manier u ook kiest, het is erg belangrijk om u zich van te voren in te lezen over de voor- en nadelen. Wees alert op de rentebedragen en de looptijd van de lening. Over de Auteur

Julia Naaktgeboren is 28 jaar en houdt zich bezig met de financiele wereld en alle bijbehorende aspecten. Zo schrijft ze in haar vrije tijd artikelen gerelateerd aan financiele leningen, maar geeft ook haar kritische blik op beleggen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo