Rente deposito lager dan spaarrekening - Artikelpost

Rente deposito lager dan spaarrekening

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 553 | Aantal woorden: 446 | Datum: | 0 commentaar

De vier grootbanken ABN AMRO, Rabobank en SNS Bank en hun dochterondernemingen voeren een vreemd spaarrentebeleid. Zij bieden een hogere rente aan op hun gewone spaarrekening dan op een deposito met looptijden tot 3 jaar. Alle andere banken in Nederland bieden juist wel een hogere rente op de deposito dan op de spaarrekening. Dit blijkt uit onderzoek van Uw-spaarrente.nl van alle 26 banken die in Nederland zowel spaarrekeningen als een deposito aanbieden.

Hogere rente op deposito
Spaarders sluiten een deposito juist af vanwege de hogere rente. In ruil voor deze hogere rente kunnen zij voor een vooraf afgesproken periode niet over hun geld beschikken. Bij de grootbanken, en hun dochterondernemingen, blijkt die hogere rente er pas in te zitten voor een deposito met een looptijd van minimaal 3 jaar. Voor alle andere banken die in Nederland actief zijn, geldt dat het vastzetten van geld op een deposito wel direct lonend is vanaf een looptijd van 1 jaar.

Rente bij grootbanken
ABN AMRO en Rabobank bieden een rente van 1,7 procent op hun spaarrekening zonder voorwaarden, ING biedt iets meer 1,80 procent. ABN AMRO en ING bieden op hun deposito met een looptijd van 2 jaar een rente van 1,50 procent, Rabobank 1,85 procent. SNS Bank biedt op de spaarrekening zonder voorwaarden een spaarrente van 2,55 procent en op de deposito met een looptijd van 4 jaar 2,40 procent rente.

Deposito populair
Uit cijfers van De Nederlandsche Bank blijkt dat het afgelopen jaar de deposito ongekend populair is bij spaarders. Het totaal uitstaande spaargeld van Nederlandse huishoudens is het afgelopen jaar van 303 naar 322 miljard euro gestegen. Deze toename komt geheel voor rekening van de deposito. Nederlandse huishoudens hadden vorig jaar nog 36 miljard euro uitstaan op deposito's en nu ruim 55 miljard euro. Het uitstaande spaargeld op een gewone spaarrekening is gelijk gebleven.

Over de Auteur

De auteur publiceert regelmatig artikelen over spaarrente, pensioen en zorgverzekeringen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo