Samenwerkende algemene ziekenhuizen komt met eigen zorgverzekering - Artikel Post - Artikel Marketing

Samenwerkende algemene ziekenhuizen komt met eigen zorgverzekering

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 483 | Aantal woorden: 326 | Datum: | 0 commentaar

De Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) komt met de zorgverzekeraars ASR en DSW met een eigen zorgverzekering, die aan het einde van dit jaar wordt gelanceerd als de Beter Dichtbij Polis.

De SAZ gaat de zorgverzekering aanbieden, maar gaat niet zelf verzekeren. Dat gaan de verzekeraars ASR en DSW namelijk doen. SAZ wil de verzekering aanbieden aangezien ziekenhuizen een groot deel van de zorg met hoge kwaliteit kunnen leveren. Deze zorg kan goedkoper worden aangeboden aangezien de kosten van de ziekenhuizen lager zijn dan wanneer de zorg gefragmenteerd wordt afgenomen en bekostigd. Naar verwachting zal de Beter Dichtbij Polis op termijn 5 tot 10 procent goedkoper aangeboden kunnen worden in vergelijking tot andere polissen.

De zorgverzekeringsmarkt kan weleens flink worden opgeschud wanneer de ziekenhuizen zelf ook een eigen zorgverzekering gaan aanbieden. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) maakte bekend dat verzekeraars ongekend hard inzetten bij de inkooponderhandelingen over 2014.

In het zorgakkoord is een groeiruimte van 1,5 procent voor ziekenhuizen afgesproken, maar de verzekeraars blijken juist flink te willen schrappen op de budgetten voor ziekenhuizen. Zo willen VGZ en Achmea geen verhogingen, maar juist kortingen bij de inkooponderhandelingen willen doordrukken. De ziekenhuizen zijn hierover bezorgd en vinden de plannen onverantwoord.

 

De verzekeraars daarentegen stellen dat de 1,5 procent een plafond is op de ruimte voor groei, maar daarmee geen verworven recht. De afname van afgenomen zorg in 2013 zou een daling van budgetten in 2014 daarom ook rechtvaardigen. Wanneer de zorgverzekering van de SAZ er komt, kunnen de onderhandeling tussen verzekeraars en ziekenhuizen er uiteindelijk heel anders uit komen te zien, aangezien de verzekeraar en ziekenhuizen dat één en dezelfde partij zijn. Over de Auteur

Sarah van Vliet

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo