Schuldhulpverlening in het gedrang - Artikelpost

Schuldhulpverlening in het gedrang

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 820 | Aantal woorden: 852 | Datum: | 0 commentaar

 

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft haar steun voor het wetsvoorstel gemeentelijke schuldhulpverlening ingetrokken. In het wetsvoorstel wordt de kwaliteit van schulphulpverlening beter gewaarborgd door het stellen van hogere en uniforme eisen. De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders ziet daardoor de uniforme en betere schuldhulpverlening in het gedrang komen en dringt juist aan op snelle invoering van de wet.

 

Het wetsvoorstel dat in 2012 moet ingaan, werd eerder nog gesteund door de VNG. Maar nu duidelijk wordt dat het kabinet de vrijheid van gemeentes wil beperken en ook nog eens twintig miljoen wil bezuinigen, is de steun ingetrokken. Gemeentes zijn verantwoordelijk voor de uitvoerig van de schuldhulpverlening en voeren deze zeer verschillend uit. Soms zijn er zelfs wachttijden van zes tot acht maanden. De nieuwe wet stelt minimumeisen aan de kwaliteit, en de snelheid zoals een intakegesprek binnen vier weken en een crisisinterventie binnen drie dagen.

 

Gerechtsdeurwaarder Timmermans ziet juist nu behoefte aan verduidelijking van de wet op schuldverdeling. “De economische crisis zorgt voor een enorme toeloop op de schuldhulpverlening. Veel gemeentes hebben de boel prima op orde, maar toch constateren wij een enorme verschillen tussen gemeentes. Het is niet in het belang van zowel de schuldeiser als de schuldenaar om de kosten door onduidelijkheden en lange wachttijden onnodig op te laten lopen.”

 

G.J. Timmermans, één van de partners van deurwaarderskantoor Hanemaayer De Boer & Partners, is onlangs per 1 januari 2011 benoemd tot gerechtsdeurwaarder te Bussum. “Ons kantoor neemt ook het debiteurenbeheer van bedrijven over en treedt op als incassobureau. Onze werkwijze is erop gericht de kosten voor onze opdrachtgever en de schuldenaar zo laag mogelijk te houden en zo snel als mogelijk een oplossing te bereiken. Juist daarom is het zo belangrijk dat de kwaliteit van de schuldhulpverlening door wetgeving wordt geborgd en gelijk wordt in alle gemeentes. Schuldeisers en schuldenaren moeten weten waar ze aan  toe zijn. Wij ondersteunen daarom de oproep van het KBvG om het wetsvoorstel zo snel mogelijk te behandelen.”

 Over de Auteur

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Deurwaarderskantoor Hanemaayer De Boer & Partners. G.J. Timmermans, gerechtsdeurwaarder.

E-mail: lelystad@deurwaarder.com.nl

Tel 088-2772740

Fax: 088-2772750

www.deurwaarder.com

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[371 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[169 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo