Short of Long? Heeft allemaal te maken met speculatie - Artikelpost

Short of Long? Heeft allemaal te maken met speculatie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 684 | Aantal woorden: 389 | Datum: | 0 commentaar

Vreemde termen wanneer je een leek bent op het gebied van beleggen? Dat is heel normaal. Maar wanneer je je een klein beetje gaat verdiepen in beleggen kom je deze termen direct tegen. Leren beleggen? Lees eerst wat short en long gaan betekend.

Particuliere beleggers beleggen het meeste in de onderliggende waarde in plaats van in een product zelf. Wanneer je in de onderliggende waarde van een product belegt bezit je het product nooit. Je speculeert alleen maar of de koers van het product gaat stijgen of dalen. Komt jouw voorspelling uit, dan maak je winst. Komt jouw voorspelling niet uit, dan maak je verlies.

Een voorspelling kan hierdoor zowel negatief als positief zijn, en je kunt er altijd geld mee verdienen. Nu komen we al direct bij de termen short en long. Je hebt namelijk twee opties en dat is beginnen door een product te verkopen of te kopen.

Wanneer je short gaat begin je met het verkopen. Je vraagt je vast af hoe het mogelijk is om iets te verkopen als je het helemaal niet bezit. Dit is mogelijk doordat je het product niet echt bezit en doordat er gespeculeerd mag worden. Door te starten met verkoop kan je ervan uit dat de koers daalt zodat je ze op een later tijdstipt voor minder geld kunt terugkopen. Het verschil is dan je winst,

Wanneer je long gaat begin je met het kopen. Je maakt dus de inschatting dat de koers gaat stijgen. Het is doel is dan om het te verkopen tegen een hogere prijs dan waarvoor je het hebt gekocht.

Geïnteresseerd in beleggen? Lees dan de inhoud van Plus500 ervaringen goed en de daarbij behorende termen. Want kennis is nodig voordat winstgevend beleggen mogelijk is.Over de Auteur

Julia Naaktgeboren is 28 jaar en houdt zich bezig met de financiele wereld en alle bijbehorende aspecten. Zo schrijft ze in haar vrije tijd artikelen gerelateerd aan financiele leningen, maar geeft ook haar kritische blik op beleggen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[347 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[106 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo