FB pix Soorten staatsgaranties - Artikelpost

Soorten staatsgaranties

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1654 | Aantal woorden: 978 | Datum: | 0 commentaar

 
Waarom verschillende soorten staatsgarantie
U bent als ondernemer zijnde niet altijd in staat om te investeren uit eigen vermogen niet. Als uw bedrijf bedrijf groeit of u als aan het begin staat van een nieuwe onderneming dan is het waarschijnlijk dat u geleend geld een noodzaak is. Waarschijnlijk is dit een lange zoektocht geweest en u heeft door dat de bancaire sector onder strengere regels acteert. De overheid heeft echter wel door dat er een oplossing voor nodig is om de economie niet geheel te  doen ontsporen, mede daardoor zijn er de verschillende soorten staatsgaranties. De regelingen aanvragen is niet zo complex als het lijkt, verschillende banken staan te popelen om u staatsgaranties aan te bieden. Doordat de banken zelf ook profiteren van deze regeling zal uw aanvraag in feite niet al te complex zijn. 

Onder andere de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) concludeerde dat de garantieregelingen van de overheid niet overeenkwamen met wat de banken in de beoogden. Er werden enige kanttekeningen geplaatst bij banken die te weinig krediet zouden verlenen en nauwelijks garantieregelingen benutten om bedrijven aan krediet te helpen. 

De Nederlandse Vereniging van Banken denkt dat de staatsgaranties op kredieten pas populairder worden in de opgang van de economie. ‘Ze zijn prima te gebruiken als bedrijven weer goede vooruitzichten krijgen maar nog te weinig vlees op het bot hebben om voldoende zekerheden te bieden aan de bank.’

 

Staatsgarantie aanvragen in verschillende vormen
Garantie Ondernemersfinanciering
De GO-regeling is een van de soorten staatsgaranties, bedoeld om behoeftige bedrijven hulp te bieden bij het ontvangen van bankkrediet. Door middel van de garantie ondernemersfinanciering kunnen banken op de helft van een lening een staatsgarantie krijgen.

Het risico wordt door deze staatsgarantie aanzienlijk verminderd, logischerwijs zullen de banken daardoor vaker in de rij staan om het MKB van bedrijfsfinanciering kunnen en willen voorzien. Deze duw in de rug is erg welkom bij het bedrijfsleven. De bevoegde banken al voor meer dan 2 miljard euro aan Garantie Ondernemersfinanciering – leningen verstrekt.

Groeifaciliteit
De tweede besproken vorm van een staatsgarantie in dit artikel is de Groeifaciliteit. De Groeifaciliteit is de regeling die ervoor zorgt dat kredietverleners een bepaald bedrag aan een onderneming kunnen verlenen met een bepaalde mate van risico. De staat stelt zich voor 50% garant voor deze soort financiering, bij verlies zal de overheid de helft van de verleende financiering schenken aan de verlener.

 

Borgstellingskrediet
Last but certainly not least is het borgstellingskrediet, wat gericht is op groeiende, startende en innovatieve bedrijven. Van de drie besproken vormen in het artikel is het borgstellingskrediet het populairst, in 2011 werd er voor maar liefst een totaalbedrag van 909 miljoen euro geleend. De regeling is bedoeld om de kredietverlening aan het midden-en kleinbedrijf te stimuleren. Bedrijven kunnen het borgstellingskrediet aanvragen als zij een lening willen afsluiten, maar te weinig zekerheid kunnen bieden aan de bank, bijvoorbeeld in de vorm van een onderpand. Voor specifieke voorwaarden, kunt u kijken op bijvoorbeeld de site van het ABN Amro (www.abnamro.nl, de grootste verstrekker)

 

Beoordeling aanvraag
De aanvraag van staatskrediet valt samen met uw kredietaanvraag bij de bank. De bank beslist onder welke voorwaarden en of uw aanvraag doorgang vindt. De bank in kwestie zal de onderbouwing van dit bedrag beoordelen. Verder mag het de aanvraag niet groter zijn dan het tekort aan zekerheden en moet de bank in staat zijn om een bepaald percentage van de kredietaanvraag in een andere kredietvorm te financieren.

 

 

 

 

Over de Auteur

Thuis op het gebied van financiering

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo