FB pix Spaarrente vergelijken loont - Artikelpost

Spaarrente vergelijken loont

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1097 | Aantal woorden: 410 | Datum: | 0 commentaar

De spaarrente zal de komende maanden verder gaan dalen. De reden is het historisch lage niveau van de Euribor. Door het relatief hoge verschil tussen de Euribor en de spaarrente zullen de banken genoodzaakt zijn de spaarrente verder te verlagen.

Spaarrente en Euribor een groot verschil
Op dit moment  bedraagt het verschil tussen de hoogste spaarrente en de 1 maands Euribor 2,44 procent. Dat verschil is sinds begin 2010 niet meer zo groot geweest. Het gemiddelde verschil tussen de 1 maands Euribor en de spaarrente bedraagt over de afgelopen 10 jaar 1,80 procent.
 
Spaarrente in Nederland relatief hoog
De spaarrente is ten opzichte van de landen om ons heen relatief hoog. Zo bedraagt in Duitsland de hoogst verkrijgbare spaarrente 1,90 procent en in Engeland 2,00 procent. Ter vergelijking in Nederland bedraagt de hoogst verkrijgbare spaarrente 2,50 procent.

Spaarrente staat onder druk
De banken voeren al sinds begin 2012 marktbreed renteverlagingen door, maar zij geven nu ook aan in hun kwartaal- haljaarverslagen dat de spaarmarkt een moeilijke markt is en dat de rentemarges sterk onder druk staan. Hierdoor moeten de banken de spaarrente verder verlagen.

Spaarder blijft aantrekkelijk voor banken
Hoeveel de spaarrente nog gaat dalen is moeilijk aan te geven. Naast de druk op de marges hebben de banken namelijk met nog twee factoren te maken. Ten eerste is de Nederlandse spaarmarkt een bijzonder concurrerende markt. Ten tweede hebben de banken te maken met een “spaargat” van 350 miljard hebben. Dit “spaargat” wordt veroorzaakt door het verschil tussen de spaargelden, die circa 325 miljard bedragen, en de totale uitstaande hypotheken van 675 miljard. Hierdoor blijft de Nederlandse spaarder aantrekkelijk voor banken en kunnen de banken het zich niet permitteren om de spaarrente resoluut te verlagen.

Vergelijken spaarrente blijft lonen
Het regelmatig  controleren of je nog een goede spaarrente op je spaarrekening krijgt, blijft lonen. Het verschil tussen de hoogste en laagste spaarrente bedraagt gemiddeld 1,50 procent. Het vergelijken en afsluiten van een nieuwe spaarrekening kost via internet tegenwoordig maar 20 minuten en levert je zomaar 100 euro extra rente op. Vergelijk dus regelmatig je spaarrente.

Over de Auteur

Publiceert regelmatig artikelen over spaarrente.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo