FB pix Staatsgarantie aanvragen - Artikelpost

Staatsgarantie aanvragen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1434 | Aantal woorden: 803 | Datum: | 0 commentaar

 

Feiten over de staatsgaranties
De Staatsgarantie is er voor de vragers naar krediet, doordat er structureel een discrepantie was tussen veel vraag naar krediet maar weinig aanbod, dit effect werd alleen maar versterkt door de financiële crisis rond 2008. De overheid wilde dit verschil in vraag en aanbod oplossen en staat daardoor garant voor bepaalde leningen. Hierdoor zijn banken 'willing' om als leningverstrekker  te dienen. Er zijn verschillende soorten staatsgaranties beschikbaar. Als u daarvoor niet in aanmerking komt dan is er ook het microkrediet

Microkrediet
Mocht u niet in aanmerking komen voor de verschillende soorten staatsgaranties dan kunt u aankloppen bij Stichting Microkrediet Nederland voor de regeling microkrediet. Menig ondernemer kan lastig aan een lening komen, dit heeft uiteenlopende redenen. Personen die negatief geregistreerd staan bij het Bureau Krediet Registratie worden vaak vooraf geweigerd bij banken. Een negatieve BKR registratie betekent echter niet dat u bij voorbaat kansloos bent bij een poging tot kredietaanvraag bij Stichting Microkrediet Nederland. Het microkrediet blijft dan altijd nog een goede mogelijkheid. Het Microkrediet is er tot 50.000 euro in de vorm van een lening bij de overheidsinstelling Qredits, de handelsnaam van de Stichting Microkrediet Nederland. Het maximumbedrag wordt zelfs 150.000 euro, dit is op te maken uit de overheidsplannen in het regeerakkoord. Wilt u deze plannen bekijken, bekijk dan hier de online versie van het regeerakkoord op de site van de Rijksoverheid.Qredits, oftewel de Stichting Microkrediet Nederland, is een landelijke kredietinstelling voor ondernemers. Deze stichting is een samenwerking tussen onder andere de ABN Amro, ING en de Rabobank.

Nieuwe regels staatsgaranties
De overheid blijft garant staan voor meerdere leningen. Vooral voor de startende, innovatieve en bedrijven met een voorspoedige toekomst. Het regeerakkoord, dat ondertekend is dus door Rutte en Samsom, stelt dit. Het besluit Borgstelling MKB kredieten blijft bestaan, inclusief met een verminderde regeldruk en extra promotie van het borgstellingskrediet . Deze regeling is in het leven geroepen, in 2008 door ex-minister van Economische Zaken Maxime Verhagen. Het potje met de staatsgaranties zal een verhoging kennen in 2013 van 0,3 miljard euro. Er zal ook een hogere lening verstrekt kunnen worden bij Qredits. 

 

Het aanvragen van een staatsgarantie geschiedt tegelijkertijd met de kredietaanvraag bij uw eigen bank. Uw bank beslist onder welke voorwaarden en of uw kredietaanvraag uiteindelijk wordt ingewilligd. Voor tips, ga naar deze site over staatsgaranties of vraag advies aan een financieel expert, dit is een zeer belangrijk onderdeel van uw aanvraag. U dient uw ondernemingsplan in bij de bank  zoals normaal gesproken ook vereist is bij een reguliere kredietaanvraag. Indien de bank positief reageert op uw ondernemingsplan, dan zal zij een beroep op het besluit Borgstelling MKB Kredieten bij het Agentschap NL, het agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Het verdere werk komt volledig op het conto van de bank.

 

Over de Auteur

Schrijft artikelen over staatsgaranties

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo