Staatsgarantie banken - Artikel Post - Artikel Marketing

Staatsgarantie banken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 537 | Aantal woorden: 741 | Datum: | 0 commentaar

 

Staatsgarantie banken geeft banken extra kredietruimte. Laat u deze kans om te lenen dus niet ontgaan.

De staatsgarantie banken betekent dat de bancaire sector, die onder ‘het juk’van de nieuwe Basel-akkoord regeling gebukt gaan, deze regelgeving is mede door de crisis verstrengt. Er is toch, in het midden van nog striktere regels, extra ruimte gecreëerd  voor leningen aan het bedrijfsleven. De garantstelling van de overheid voorziet in deze extra ruimte. Als de onderneming die leent ,aan de aflossingsverplichtingen niet meer kan voldoen en de schuldeisers (de bank) kunnen fluiten naar hun geld, dan komt de overheid in actie. Dit alles moet ervoor zorgen dat meerdere financiële instellingen willen en zullen verstrekken.

Wat is de staatsgarantie banken?
De staatsgarantie banken, naast het borgstellingskrediet,is een van de vele faciliteiten van de Nederlandse overheid om er zeker van te zijn dat economische recessie niet verder kan gaan in zijn destructie van de Nederlandse economie. Volgens de overheid was de staatsgarantie banken onmisbaar voor een goed functioneren van de gehele economie. Ook meerdere instanties, die opkomen voor de rechten van ondernemend Nederland, waren van mening dat deze regeling er moest zijn en ervoor zorgde dat de ondernemers konden uitkijken naar positievere tijden. Bij aanvang van de eerste negatieve berichten over een mogelijke crisis,in het najaar van 2008, kwamen er naast berichten over het consumentenvertrouwen (die door een verlaging in de rentepercentages weer langzaam maar beter verbeterde), werden ook uitbreidingsinvesteringen en vervangingsinvesteringen van bedrijven uitgesteld. Om deze negatieve cirkel te doorbreken, die ontstaan zijn door vele zaken op verschillende gebieden, kwam de voorheen dynamische economie bijna tot een abrupte stilstand.

De overheid en dan met name het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie kon dit niet over zijn hart laten gaan en besloot meteen in actie te komen om dit alles een halt toe te roepen. De staatsgarantie banken was hetgeen dat uit de hoge hoed werd getoverd. Ook de nieuw aangestelde regering zal een deel van de verstrekte lening blijven dekken. Bij insolventie van de kredietontvanger zal de overheid in de bres springen voor een bepaald deel van de lening. Het bedrag dat de overheid kan dekken is variabel, het hangt ook af van de eigenschappen van de lening in kwestie.

Waarom de staatsgarantie banken? 
Dit ligt aan de cijfers die de overheid onder ogen kwam en de klachten die vanuit alle hoeken binnenkwamen. Na vele brainstormsessies kwam men tot de conclusie dat er echt iets moest gebeuren, ook meerdere instanties stonden hier achter. Een van die instanties was het NVB, de Nederlandse Vereniging van Banken. Men bleef aanhouden dat investeringen benodigd zijn en ook de overheid kreeg dit in de gaten.

In 2012 zal de staatsgarantie in werking blijven dit kwam naar voren uit woorden van oud-minister Maxime Verhagen. Er zal meer in het budget gestoken, de staatsgaranties zullen tot een totaal van 1 miljard euro beschikbaar blijven. Dit is een extra investering van 300 miljoen euro in het budget. Deze acties bewijzen dat de overheid het meent en ondernemerschap daadwerkelijk als onmisbaar wordt gezien..

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Borgstellingskredieten en staatsgaranties zijn een bekend onderwerp voor de auteur.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 0.0

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[227 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo