FB pix Staatsgarantie - Artikelpost

Staatsgarantie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2765 | Aantal woorden: 870 | Datum: | 0 commentaar

StaatsgarantieU heeft als leider van een onderneming niet altijd de mogelijkheid om uit eigen vermogen te investeren. Groeit uw bedrijf sterk? Of wilt u er juist een bedrijf vanaf de grond oprichten en verder bouwen? Dan is het logisch dat uw kredietbehoefte groot is. Het aanvragen van krediet is toch wel iets wat in het rijtje past van het is makkelijker gezegd dan gedaan. Waarschijnlijk bent u al langere tijd op zoek en weet u niet wat de doorslaggevende factoren zijn om nou juist om te kloppen bij een bank. Zou het niet veel makkelijker zijn als banken u een goede aanbieding kunnen doen? Dit wordt allemaal vergemakkelijkt door de staatsgarantie die er bestaat. Een staatsgarantie aanvragen is niet complex en de overheid heeft beloofd in het regeerakkoord om dit alles meer te gaan promoten en de regeldruk in het bedrijfsleven te verminderen. Een aanvraag van krediet gaat vaak gepaard met vele problemen en onduidelijkheden, bij de staatsgarantie aanvragen staan banken als het ware te springen om u te woord te willen staan. Het is namelijk een win-win situatie, niet alleen u maar ook de bank profiteren namelijk van en staatsgarantie.

Voorwaarden staatsgarantie
De voorwaarde van een staatsgarantie worden duidelijk uiteengezet in dit artikel. Het eerste wat vereist wordt is dat uw bedrijf een mooie toekomst tegemoet ziet (dit wordt aan de hand van bepaalde kengetallen beoordeeld), het is ook vereist dat uw krediet voor een zakelijke doel wordt gebruikt. Misbruik van de staatsgaranties wordt onder geen enkele voorwaarde toegestaan. Beleggen is onder geen enkel beding toegestaan. De staatsgarantie is ook alleen bedoeld voor gebruik als fresh money en niet voor vervanging van een voorheen uitgezette lening.

Aanvraag
Uw bank naar keuze beslist onder welke voorwaarden en of überhaupt uw verzoek wordt ingewilligd. De aanvraag van de staatsgarantie  moet gezamenlijk gaan met de aanvraag va n de lening bij uw bank. De bank van uw voorkeur zal het zelf laten beoordelen door haar experts en bekijken of de onderbouwing van uw aangevraagde bedrag juist is. De aanvraag kan bovendien niet groter zijn dan wat u er tegenover kan stellen aan zekerheden. Voor de bank moet het ook mogelijk zijn om een gedeelte van ( dit is een bepaald percentage)  de kredietaanvraag in een ander kredietjasje, een andere vorm van krediet te steken.

Staatsgarantie voor startende ondernemers

Startende ondernemers, dat wil zeggen ondernemers die minder dan vijf jaar een het beleid  voeren van een bedrijf en minstens zes jaar vóór het afsluiten van de kredietovereenkomst geen andere onderneming hebben gevoerd, kunnen een beroep op de staatsgarantie voor starters. Een vof, eenmanszaak maar ook directeur-grootaandeelhouder komen allen in aanmerking om door middel van deze garantieregeling investeringsplannen werkelijk uit te voeren door de ontvangen lening. In principe blijven dezelfde voorwaarden geldig bij deze staatsgarantie starters als bij de andere staatsgaranties (zie www.staatsgarantie.com). Echter hebben starters een verhoogd risico. Er is een groot risico verbonden aan startende ondernemingen, er blijft een grote kans dat het nieuwe product of dienst niet aanslaat bij het publiek. Vele banken zijn risico-avers waardoor meerdere start-ups geen kans krijgen.

 

 

Over de Auteur

Staatsgaranties zijn er in vele soorten en maten om u te ondersteunen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo