FB pix Tips bij het vinden van de goedkoopste autoverzekering - Artikelpost

Tips bij het vinden van de goedkoopste autoverzekering

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 984 | Aantal woorden: 537 | Datum: | 0 commentaar

Heb je net een nieuwe auto gekocht, maar kun je nog geen goedkope autoverzekering vinden? Geen probleem. Wij hebben alle tips op een rijtje gezet voor het vinden van de goedkoopste autoverzekering. Doe je voordeel met deze informatie en je zult zien dat je al gauw een hoop kunt besparen op de autoverzekeringspremie.  

Tip 1: Vergelijk regelmatig

Voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding dien je regelmatig alle autovergelijkingssites te checken. Op deze manier kom je erachter welke autoverzekeringen voordelig zijn. Bovendien is het handig niet één vergelijkingssite te gebruiken maar juist meerdere.

Zo wordt voorkomen dat je niet voor de gek gehouden wordt door een bepaalde website. Er zij namelijk veel websites die niet betrouwbaar zijn. Het gevolg hiervan is dat je straks te veel betaalt voor je premie en dat willen we natuurlijk niet! Check tevens niet alleen verschillende sites, maar ook aanbieders. Verzekeraars willen immers ook diverse premies aanhouden. 

Tip 2: Kies de juiste dekkingHet komt nog te vaak voor dat autobezitters een te dure autoverzekering afsluiten. Dit heeft soms te maken met het feit dat ze een verkeerde verzekering hebben afgesloten. Het betreft hier vaak mensen met een full omniumverzekering terwijl de auto meer dan acht jaar oud is. Voorkom dit ten alle tijden! Het is je auto namelijk niet meer waard om hem volledig te laten verzekeren!

Een full omniumverzekering is echter enkel bedoeld voor auto’s tot drie jaar. Controleer dus ook regelmatig of je verzekering nog past bij de leeftijd van de auto. Over het algemeen worden auto’s van drie tot en met acht jaar verzekerd in de WA + mini omnium. Motorvoertuigen ouder dan acht jaar kun je het beste alleen WA verzekeren. 

Tip 3: No-claimkorting tweede auto
Wil je toevallig een autoverzekering afsluiten voor een tweede auto? Dan kun je aanzienlijke korting krijgen op de premie. Zo kan de no-claimkorting wel oplopen tot 80%! 

Tip 4: Beveiliging
Wanneer je jouw huis goed hebt beveiligd, wil de verzekeraar in kwestie nog wel eens korting geven op de premie. Heb je diverse alarmen geïnstalleerd of andere diefstalmaatregelen genomen voor de beveiliging van je wagen? Geef dit op tijd aan en misschien heb je wel recht op een fikse korting. 

Tip 5: Geef kilometers op
Des te minder kilometers je rijdt, des te minder de kans op ongelukken. Autoverzekeraars willen daarom ook korting geven wanneer autobezitters weinig kilometers rijden. Geef daarom het aantal kilometers op wanneer je weet dat dit er heel weinig zijn. 

Over de Auteur

Wij zijn een team van schrijvers die graag bijleren over de onderwerpen die we aanhalen. Zo is dat ook het geval in de financiële sector, want het beheren van je eigen financiën is een heel belangrijk punt in je leven. Voor meer informatie over geldzaken en budgetbeheer kan je steeds terecht op geldzaken.net

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo