Tips om geld terug te krijgen in de onderneming - Artikel Post - Artikel Marketing

Tips om geld terug te krijgen in de onderneming

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 235 | Aantal woorden: 671 | Datum: | 0 commentaar

Als ondernemer kent u dat vast wel, het niet op tijd uitbetaald krijgen openstaande facturen. u heeft al herinnering na herinnering gestuurd en u wacht nog steeds. U denkt er over vervolgstappen te nemen maar u bent bang dat de relatie met de klant daaronder zal leiden. In dit artikel worden enkele manier behandeld die u kunnen helpen bij het oplossen van openstaande facturen die geen grote druk op de relatie met de klant zullen leggen.

Debiteurenbeheer optimaliseren

Het debiteurenbeheer van een onderneming is belangrijker dan u zal denken. Met een geoptimaliseerd debiteurenbeheer zorgt u ervoor dat rekeningen op tijd worden betaald en risico’s zoveel mogelijk voorkomen worden. Met  een goed lopend debiteurenbeheer zit u korter op de klant die openstaande facturen hebben op een nette manier, zo kunt u een herinneringsmail sturen dat de betalingstermijn bijna verstreken is. Zo krijgen de klanten een herinneringen en zullen ze het beter in de gaten houden om tijdig te betalen. Zo heb je nog meer oplossingen die vooraf of achteraf gedaan kunnen worden door u zelf.

Bevoorschotten

Bevoorschotten kan gedaan worden over meerdere vorderingen waar u nog opwacht van klanten. Bij bevoorschotting worden de vorderingen overgenomen van u tegen een percentage van bedrag, zo neemt u genoegen met wat minder geld. Doordat te doen neemt de externe organisatie die vorderingen van u over en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de gevolgen. Bevoorschotten kan vaker gedaan worden als dat nodig is.

Uitbesteden

 

U heeft vast wel eens van uitbesteden gehoord. bij uitbesteden laat u een derde externe partij u gehele of een gedeelte van uw debiteurenbeheer overnemen. Die derde partij neemt tegen een bepaald percentage van het factuurbedrag de inningen van de facturen op zich en betaald u zelf direct uit. Dit is ideaal als u als onderneming snel over uw geld wilt of moet beschikken. Door uit te besteden optimaliseert u ook meteen de cashflow van de organisatie omdat u weer direct geld in uw onderneming krijgt van de derde partij.
Over de Auteur

Ambiteuse jonge blogster die vele interesse heeft

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[240 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo