FB pix Tips over de creditcard - Artikelpost

Tips over de creditcard

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2028 | Aantal woorden: 489 | Datum: | 1 commentaar

Er zit een redelijk risico aan het veel te snel en vaker gebruiken van een creditcard, waardoor je daardoor over de maximale limiet kunt gaan. Het is zonde indien je de mist ingaat met het betalen van je creditcard bestedingen, terwijl je vooraf de mogelijkheden goed hebt vergeleken. Het ontbreken van een negatief BKR is gebleken, na een toets die is gedaan bij het verstrekken van een creditcard. Het niet juist voldoen van maandlasten dien je uit te sluiten, zodat je uitsluit dat er misschien negatieve vermeldingen over jou aan het BKR worden gedaan.

Doe met je creditcard in ieder geen bestedingen, die hoger zijn dan de budgetteringen die je hebt gemaakt. Ten eerste zul je geen uitgaven moeten doen die hoger zijn dan de afgesproken limiet. Indien een afspraak is gemaakt over een maximale bestedingslimiet binnen een periode, zullen na afloop van alle periodes de bestedingen en boekingskosten ineens terugbetaald moeten worden. Bij een overeenkomst met een bestedingskrediet, hoeven niet de volledige uitgaven ineens te worden terugbetaald.

Heb je een creditcard met een bestedingskrediet, zijn afspraken gemaakt over het daarover terug te betalen periodepercentage. Zorg ervoor dat iedere maand voor de juiste datum het maandelijks bedrag voldaan gaat worden. De creditcard maatschappij zal je bij het te laat betalen van een maandtermijn nog een waarschuwing geven, zonder gevolgen voor je BKR vermeldingen. Te laat voldoen van meerdere termijnbedragen, geeft men altijd door als achterstandscodering aan het BKR. Let wel, deze melding zal blijven bestaan in het BKR tot 5 jaar nadat een herstelmelding van de achterstand is gedaan.

Een negatieve BKR vermelding die is ontstaan wegens het niet tijdig voldoen van creditcard lasten, kan een probleem veroorzaken bij de aanvraag van zowel een krediet als bij hypothecaire leningen. De geldverstrekker die dan een BKR toetsing gaat doen, na aanleiding van de ontvangen kredietaanvraag, zal de nodige moeite hebben om geld aan jou te gaan lenen. De hoogte van het bedrag waarvoor je een codering hebt opgelopen is niet in het BKR terug te zien, wel wanneer en waarom de registratie heeft plaatsgevonden.

Let dus goed op dat door je creditcard uitgaven voldoende ruimte beschikbaar blijft om automatische betalingen mogelijk te houden. Indien de incassering van de factuur voor je mobiele telefoon niet mogelijk is, bestaat het risico voor afsluiten van je 06 nummer. Daarnaast mag de GSM aanbieder jouw achterstanden gaan registreren bij het BKR. Dit is nog maar 1 voorbeeld van hoe je gemakkelijk in de problemen kunt gaan komen. Zorg voor maandelijks terugkerende controles van al je creditcard uitgaven, opnemen van contant geld alsmede de periodieke afschrijvingen die plaats moeten vinden.

 

Over de Auteur

martha wayne

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo