Trends binnen huurincasso - Artikelpost

Trends binnen huurincasso

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 411 | Aantal woorden: 536 | Datum: | 0 commentaar

Afbeeldingsresultaat voor huis geld

Wil jij meer weten op het gebied van huur incasso's en ben jij benieuwd naar de trends en ontwikkelingen op dit gebied? Lees dan snel verder voor alle relevante ontwikkelingen en trends.

Huurachterstand

Als er gekeken wordt naar de huurachterstand in het gehele land dan is er de afgelopen jaren een daling te zien wat betekent dat er dus minder mensen zijn met een huurachterstand. Vooral in grote steden is de huurachterstand groter dan in kleinere plaatsen.

Ontruimingen en deurwaarders

Ook op het gebied van deurwaarders zijn er trends te zien. Zo spelen deurwaarders tegenwoordig een minder grote rol in het huurincasso traject, omdat huurders vaker tot een oplossing komen met hun wooncorporaties. Dit blijkt bijvoorbeeld uit een flinke daling in lopende zaken bij de deurwaarders. Oudere zaken die niet veel meer opbrengen worden vaker gesloten en nieuwe dossiers worden steeds minder vaak doorgezet naar een deurwaarder. Daarnaast zijn er steeds minder ontruimingen als gevolg van een huurachterstand. Dit heeft ook te maken met het feit dat er eerder een oplossing bereikt wordt. Ook is er een trend te zien dat er steeds meer mensen toch betalen of een andere oplossing vinden tussen het moment dat er een ontruiming aangezegd wordt en er ook daadwerkelijk ontruimd wordt. Hierdoor wordt de aanzegging steeds meer gezien als laatste waarschuwing voor de huurders.

Ontruimingen komen het meest voor in grote steden ten opzichte van het landelijke gemiddelde. Koploper hiervan is Rotterdam, waar een keer zoveel ontruimingen zijn ten opzichte van de rest van het land.

Digitalisering

Een andere belangrijke trend is het digitaal maken van de betaalbewijzen. Hierdoor gaat het betalen sneller, makkelijker en worden er veel minder fouten gemaakt, terwijl de uitvoering ook minder tijd en geld in beslag neemt. Dit digitaal maken van de betalingen heeft veel voordelen voor de huurders, waardoor zij ook sneller geneigd zijn om te betalen. Zo zijn de acceptgiro's bijna allemaal verleden tijd en ontvangen de huurder de facturen steeds meer via de mail. Bovendien is er een trend te zien in de stijging van betalen via automatische incasso.

Communicatie

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van nieuwe communicatiemiddelen om kosten te besparen en er voor te zorgen dat huurders makkelijker en sneller betalen en. Hierdoor worden minder huurzaken voor de rechter gesleept en hebben ook de woningcorporaties minder te maken met hoogoplopende kosten.

Uit de trends komt dus vooral naar voren dat er steeds meer preventieve inzet vanuit de woningcorporaties is, waardoor huurder eerder betalen. Hierdoor zijn er veel minder huurachterstanden en is ook het aantal huurders dat te maken heeft met een deurwaarder en ontruimingen sterk gedaald ten opzichte van vorige jaren.Over de Auteur

expert op het gebied van financiële informatie met betrekking op huur, icasso, debiteuren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo