FB pix Het vinden van een administratiekantoor - Artikelpost

Het vinden van een administratiekantoor

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1009 | Aantal woorden: 660 | Datum: | 0 commentaar

 

Je bent ondernemer en je ontdekt dat de administratie bijhouden toch wel heel veel van je tijd vergt en je weet niet zeker of het allemaal wel correct volgens de regels wordt ingevoerd. Overweeg je daarom om de boekhouding uit te besteden? De medewerkers van het administratiekantoor in Lelystad hebben er ervaring mee en verstand van het omgaan met de financiële administratie. Je kunt met hen bespreken wat je graag zou willen uitbesteden of wat je graag zelf wilt blijven doen. Maar welke onderdelen zou je nu goed door een administratiekantoor Lelystad kunnen laten doen en watkun je allemaal zelf doen?

Wat kunnen de redenen zijn om uw financiële administratie uit te besteden?
Ten eerste gaat het jou als ondernemer ontzettend veel tijd besparen. Deze tijd heb je immers hard nodig om aan je eigen onderneming te kunnen besteden. Tenslotte was dat je hoofddoel toen je besloot eigen ondernemer te worden. Ten tweede betekent het dat het administratiekantoor in Lelystad precies weet wat wel en niet mag en dus altijd op de hoogte is van de laatste regel- en wetgeving. Hiermee verdien je al een deel van de investering in het administratiekantoor in Lelystad terug omdat je zelf vaak niet op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Wat kun je nu precies uitbesteden?
De meeste ondernemers besteden een gedeelte van hun administratie uit. Meestal gaat het dan om de boekhouding invoeren, het opstellen van de jaarrekening en de aangiften van de betreffende belastingen zoals omzetbelasting en inkomstenbelasting. Maar er is nog meer wat je eventueel zou kunnen uitbesteden.

Boekhouding
Ondernemers of particulieren die hun administratie uitbesteden denken al vaak aan een boekhouder Almere of administratiekantoor dicht bij huis dus het liefst in Lelystad of eventueel in Almere. Het loont de moeite om jaarrekeningen en aangiften inkomstenbelasting op te laten stellen door iemand die daar verstand van heeft. Hiermee voorkom je dat je in de problemen komt met bijvoorbeeld de belastingdienst.
Crediteuren- en debiteurenbeheer
Steeds vaker zullen ondernemers te maken krijgen met het niet op tijd betalen van rekeningen van debiteuren. Als ondernemer heb je het werk verricht en vervolgens betaalt de klant niet op tijd. Welke mogelijkheden heb je dan eigenlijk? Er moet worden nagebeld, aanmaningen moeten worden verstuurd en eventueel moet het incassobureau worden ingeschakeld. Allemaal zaken die je ook aan het administratiekantoor kunt overlaten.

Personeelsadministratie
Als je als ondernemer personeel in dienst gaat nemen krijg je plotsklaps te maken met hele andere zaken zoals een salarisstrook of een loonaangifte doen naar de belastingdienst. Ook hierbij kan het administratiekantoor in Lelystad je van dienst zijn.
Zeker als je je als ondernemer moet houden aan bijvoorbeeld een CAO komen er heel veel zaken bij kijken en kan het administratiekantoor je veel werk uit handen nemen.

Waar moet je op letten bij het uitbesteden van je administratie?
Als ondernemer blijf je natuurlijk wel zelf verantwoordelijk voor je eigen bedrijf dus dat betekent dat je er niet bent met het uitbesteden van je boekhouding aan een administratiekantoor in Lelystad. Want je moet natuurlijk wel weten hoe je bedrijf er voor staat en waarop je eventueel kunt bezuinigen of juist kunt gaan uitbreiden. Of misschien zijn er andere zaken die je beter in de hand moet kunnen krijgen. Dit blijft natuurlijk altijd een aandachtspunt voor iedere ondernemer.
Bij het administratiekantoor kun je altijd terecht voor een eerste oriënterend gesprek om eens te kijken wat jullie voor elkaar kunnen betekenen.

Over de Auteur

Administratiekantoor schrijft regelmatig artikelen over administratie en boekhouding.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo