Veilig je auto verkopen doe je zo - Artikel Post - Artikel Marketing

Veilig je auto verkopen doe je zo

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 190 | Aantal woorden: 730 | Datum: | 0 commentaar

Auto verkopen

Bijna iedereen met een rijbewijs krijgt er wel eens mee te maken. Een auto verkopen. Je zou denken dat het in dit digitale tijdperk een stuk eenvoudiger zou zijn dan vroeger en dat is gedeeltijk waar. Waar het voor jou makkelijker is om je auto te verkopen is het voor criminelen ook eenvoudiger geworden om fraude te plegen.

Openbare Marktplaatsen

Het grote gevaar zit hem in openbare marktplaatsen. Of het nu gaat om kleine gebruiksartikelen of grote. Overal waar geld mee te verdienen valt wordt in gefraudeerd. Het nadeel is alleen dat het bij auto's doorgaans om zeer grote bedragen gaat. Geld waarvoor gespaard is door gezinnen.

De voordelen van het digitale tijdperk brengen ook ontzettend veel nadelen met zich mee. In een aflevering van het programma Stegeman op de bres laat Alberto Stegeman zien hoe eenvoudig criminilen je auto van duizenden Euro's voor niets meenemen zonder dat jij ook maar iets doorhebt. Door middel van een nagemaakt internet bankieren app lijkt het alsof de dieven geld op je rekening overmaken. Terwijl je mee mag kijken op hun scherm zie je dat de dieven het geldbedrag voor jouw auto op je rekening overmaken. En door de verwerkingstijd van de banken is het logisch dat het er niet direct op staat. Maar omdat je als verkoper hebt gezien dat het is overgemaakt laat jij de dieven met jouw auto vertrekken terwijl er in feite helemaal niets betaald is. 

Een ander groot nadeel is dat je via openbare marktplaatsen je locatie weggeeft. Wat dat betreft is het een showroom voor autodieven. Autodiefstallen kunnen door marktplaatsen zo een zoekopdracht laten plaatsen en op die manier precies de juiste uitvoering stelen voor de opdrachtgever. 

Minder erg maar wel vervelend is om steeds maar te moeten onderhandelen met sjaggeraars die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Je krijgt louche handelaren of in sommige gevallen criminelen over de vloer die je eigenlijk helemaal niet over de vloer wil hebben. Deze mensen zijn vaak zeer gehaaid in onderhandelen en voordat je het weet praten ze zo een paar duizend Euro van jouw vraagprijs af.

auto verkopn autovendi

Veilig je auto verkopen

De veiligste manier is je auto verkopen via een verkoopsite zoals AutoVendi.nl. Deze site is gemaakt door consumenten, voor consumenten. Hier wordt dan ook gedacht vanuit de consument. Het enige nadeel is wellicht dat je niet de absolute hoofdprijs krijgt voor je auto maar bijna altijd wel een realistisch marktconforme prijs. In hoeverre is het dus een nadeel? En aan de andere kant staan er een heleboel voordelen tegenover.

Een aantal voordelen zijn:

 

  • Gegarandeerd bod op je auto
  • Geen mensen over de vloer
  • Het onderhandelen wordt voor jou gedaan
  • Je krijgt direct uitbetaald en een vrijwaring
  • Landelijke service
  • Bijna altijd een betere deal dan bij bijvoorbeeld inruilen
  • Het is gratis
  • Je auto kan binnen een dag verkocht worden indien gewenst
  • De meest veilige manier van je auto verkopen
Weeg de voordelen op tegen dat ene nadeel en de keuze is makkelijk gemaakt. Voor veel consumenten nog altijd een beetje vreemd omdat het een redelijk nieuwe manier van auto verkopen is maar voor steeds meer consmenten wordt het een normale ervaring. Houd er rekening mee dat niet alle verkoopsites hetzelfde zijn. Soms moet je ervoor betalen of sommige sites hebben veel slechte reviews. Doe dus wel altijd even onderzoek naar de site voordat je je auto er op aanmeldt. 

Wil jij dus veilig je auto verkopen, kies dan voor een verkoopsite.

Over de Auteur

El Coche, blogger en contentschrijver.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo