Veiligheidskleding in de werkplaats een nieuwe trend? - Artikel Post - Artikel Marketing

Veiligheidskleding in de werkplaats een nieuwe trend?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 380 | Aantal woorden: 612 | Datum: | 0 commentaar

De standaard werkkleding in de automotive wordt tegenwoordig steeds vaker ingewisseld voor veiligheidskleding. Dit komt omdat de standaard werkkleding vaak niet meer voldoende is. Door de veiligheidskleding zijn medewerkers beter beschermt tegen risico’s op de werkplaats. Bent u al op de hoogte van de risico’s waaraan uw werknemers worden blootgesteld?

Als er gelast wordt op de werkplaats

Als werknemers bepaalde auto-onderdelen lassen, lopen ze het risico om brandwonden te krijgen door de hitte die vrijkomt of door lasspatten. Om dit te voorkomen is het noodzakelijk om laskleding te dragen die voldoet aan de Europese normering EN 11611 en EN 11612. Gelukkig is deze kleding tegenwoordig niet meer heel dik of heet. Er kan gekozen worden tussen een lasschort, een broek en bijpassende jas of een overall.


Als er langs de weg gewerkt wordt

Vooral als het gaat om bedrijventerreinen van fors formaat en bij het verlenen van hulp bij pech, bestaat er een kans dat een medewerker gewond raakt door een aanrijding. Dit kan komen doordat de medewerker beperk zicht heeft op de situatie. Daarom is het belangrijk dat uw medewerkers opvallen in het verkeerd. Vaak is het dan ook verplicht om te voldoen aan de norm EN 20471. 


Werken met elektrische auto’s

Nu de productie van elektrische auto’s steeds meer toeneemt, beginnen ook de vragen te komen over de veiligheid voor de werknemers. Ze werken namelijk met accu’s en die hebben een klein risico op ontploffen. Om dit risico te minimaliseren kan er gekozen worden voor vlamvertragende- of antistatistische kleding. Een andere optie is kleding dat voldoet aan de normering EN-IEC 61482-1-2. Dit zal de werknemer beschermen tegen vlambogen bij het werken met elektriciteit. 


Er zijn veel verschillende situaties waarin veiligheidskleding van toegevoegde waarde kan zijn voor de veiligheid van de monteurs. Berendsen is gespecialiseerd in bedrijfskleding voor automotive. Onze adviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden van veiligheidskleding binnen uw bedrijf. Voor meer informatie kijk op:
https://nl.elis.com/oplossingen/bedrijfskleding/veiligheidskleding/

Over de Auteur

Berendsen, voor het huren en wassen van zowel bedrijfskleding als cleanroom artikelen. Daarnaast verhuren wij ook sanitaire producten, matten en poetsdoeken. Neem vrijblijvend contact op met Berendsen en krijg een advies speciaal voor uw bedrijfssituatie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo