FB pix Verantwoord lenen begint met verstandig uitgeven - Artikelpost

Verantwoord lenen begint met verstandig uitgeven

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1325 | Aantal woorden: 467 | Datum: | 0 commentaar

Verantwoord lenen begint bij verstandig uitgeven. Indien je namelijk verstandig uitgeeft dan hoef je ook niet teveel bij te lenen.

Hoe geef je dan verstandig je geld uit? Er zijn altijd verschillende posten waar je geld aan uitgeeft. Inzicht verkrijgen in deze verschillende posten en hoe groot de geldstroom hier naar toe is, is één. Maar dit onder controle krijgen is natuurlijk ook van belang. Uw persoonlijke situatie en wensen is hier natuurlijk belangrijk. Aan de hand hiervan kun je natuurlijk beter budgeteren.

Behoeften
Je voornaamste uitgaven behoren toch natuurlijk te gaan naar de dingen die je het meest kostbaar zijn. Een voorbeeld van hoe je dit inzichtelijk kunt maken is de piramide van Maslov waarin de behoeften van een mens centraal staan in de piramide. Naar mate je hoger in de piramide komt kom je meer tot zelfontwikkeling. En vaak zit daar dan ook de grootste wens, maar daar kom je niet zonder de lagen eronder te vervullen.

Budgetteren
Budgetteren zou goed kunnen door gebruik te maken van de piramide van Maslov. Je begint met al je uitgaven te categoriseren. Vervolgens deel je de categorieën in de piramide in en bepaal je hoeveel je uit wilt geven per laag. Natuurlijk is dit nogal omslachtig en niet bepaald realistisch om in het echt te doen. Maar als je er alleen al zo over nadenkt kun je prima beginnen met budgetteren. Wat belangrijk is om te budgetteren is om al je inkomsten en uitgaven goed op een rijtje te zetten. En denk bij je inkomsten ook eens aan de toeslagen waar je aanspraak op kan maken. Bekijk hier een overzicht van inkomsten en uitgaven om goed te budgetteren.

Waardevaste aankopen
Verstandig lenen is naast goed budgetteren ook weten waarvoor je leent. Als je iets leent dat vergankelijk is, is dit vaak geen goede lening. Immers betaal je geld aan iets dat niet waardevast is. Dit resulteert in veel verlies op het eind en dat is toch iets waar je aan moet denken.

Bekijk meer tips over verantwoord lenen online.

 

Over de Auteur

Sandra Henegouwe is financieel expert bij Interbank. Bij Interbank proberen we geld lenen zo eenvoudig mogelijk te maken op de meest verantwoorde manier.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo