Verdeling van een erfenis - Artikel Post - Artikel Marketing

Verdeling van een erfenis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 274 | Aantal woorden: 342 | Datum: | 0 commentaar

Als het om een erfenis gaat hebben we het over het inventaris van de goederen en de schulden van degene die is overleden. Eventuele schulden zijn natuurlijk vervelend en je wilt natuurlijk niet dat je als erfgenaam te maken krijgt met schulden. Helaas valt dat niet uit te sluiten. De kans bestaat zelfs dat de door overledene opgebouwde schulden groter zijn dan de waarde de erfenis. Dat is vervelend, want dit betekent dat je dan geen erfenis overhoudt en dus beter afstand kunt doen van de erfenis. Voor meer informatie over het afwijzen van een erfenis kun je contact opnemen met een specialist. Hierbij valt te denken aan een notaris. Een notaris kan je van alles vertellen over erfbelasting en successierechten.

Wanneer je de erfenis accepteert, wordt de uiteindelijke erfbelasting berekent op basis van het vermogen dat overblijft na aftrek van de schulden. Het te betalen bedrag aan de fiscus hangt in Nederland af van de graad van afstamming. Zo heb je erfgenamen in directe lijn. Dit is bijvoorbeeld een echtgenoot, kinderen, kleinkinderen, ouders of grootouders. Daarnaast heb je broers en zussen en voorts zijn er ook ooms en tantes, alsook neven en nichten die mogelijk recht hebben op de erfenis. Een direct familielid zal veel minder belasting betalen dan een neef, oom of tante. Wanneer je als vriend erfgenaam bent geworden betaal je vaak nog veel meer belasting.

Je moet de afwikkeling van een erfenis niet onderschatten, want daar komt veel bij kijken. Ook moet je er zeker van zijn of je de erfenis wel wilt accepteren. Zoals aangegeven kun je namelijk ook te maken krijgen met onverwachte schulden. Ook zul je veel moeten regelen. Bepaalde bezittingen zullen moeten worden getaxeerd en ook zullen bezittingen moeten worden verdeeld. Dit kan binnen families ook nog eens voor allerlei conflicten zorgen.Over de Auteur

Erfbelasting Aangifte verzorgd de begeleidig bij het doen van aangifte erfbelasting / successierechten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[130 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo