Waarom de bank rijk maken, als je online goedkoper financieren kan! - Artikelpost

Waarom de bank rijk maken, als je online goedkoper financieren kan!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 492 | Aantal woorden: 471 | Datum: | 0 commentaar

 

Jullie vorig jaar aangeschafte tweedehands Alfa Romeo is weggesleept en nu heb je een nieuwe auto nodig, je hebt sinds kort een vaste baan met toekomst perspectief. Helaas is je kleine erfenis niet hoog genoeg en zal je een krediet op afbetaling voor de auto moeten verkrijgen. 

Hoe doe je dat eigenlijk, een autofinanciering afsluiten tegen een goede rente? Voordelig geld lenen bij een plaatselijke Belfius of Argenta bank klinkt leuk, maar die banken staan niet te springen om een auto te financieren tegen voordelige rente tarieven. Nee, als je echt een goede auto financiering wil hebben zal je moeten zoeken. Bijna alle auto dealers komen ze meestal met lok aanbiedingen. Het begin is vaak zeer aantrekkelijk, bijvoorbeeld de eerste elf maanden geen aflossing betalen. Echter pas op na de voordelige eerste periode komt de ware aard van het krediet naar boven. Sommige auto dealers die een krediet aanbieden voor een tweedehands auto calculeren na de aantrekkelijke begin maanden tot wel 15% rente op jaar basis over het krediet. 

Het is dan ook zeker niet onverstandig om bij verschillende online bemiddelaars een berekening aan te vragen voor een autolening. Financiers die naast je graag wil helpen, je ook de beste deal willen geven, hebben hier mee geen problemen. Neem alle offertes naast elkaar en vergelijk ze nauwkeurig, zowel de procentuele vergoeding die je moet afdragen als de duur van het krediet.

Een tweedehands auto aanschaffen met een rente dragende lening neemt toch een aantal gevaren met zich mee. Het kan natuurlijk gebeuren dat je tweedehands Peugeot 406 niet zo betrouwbaar was als de auto handelaar je vertelde en de geest laat op een kwart van de persoonlijke lening. Kijk daarom zorgvuldig naar de duur van de persoonlijke lening als de technische levensduur van de auto en sluit in dien mogelijk een speciale verzekering af.

 

Ties een brandweerman van zevenendertig uit Bernisse heeft een perfect leven. Een lieve vriendin, een eigen doorzonwoning en vrienden op de voetbal vereniging. Toen hij zes maanden geleden een acht maanden oude Nissan wilde kopen, heeft hij eerst verschillende kredietoffertes aangevraagd. Onder andere bij de SNS bank en de autohandelaar, en heeft toen met deze aanbiedingen in de hand maar eens op internet gekeken voor een persoonlijke lening met een aantrekkelijke rente stand. Na een paar vergelijkingen scheelde het 177 Euro per maand, berekend over de 36 maanden.

 Over de Auteur

Onafhankelijke schrijver voor verschillende financiële websites

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo