Verschillende manieren om te boekhouden als ZZP-er - Artikel Post - Artikel Marketing

Verschillende manieren om te boekhouden als ZZP-er

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 158 | Aantal woorden: 469 | Datum: | 0 commentaar

Voor jezelf werken kent vele voordelen en vrijheden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat over de laatste tien jaar steeds meer mensen hebben gekozen om als zelfstandige zonder personeel aan het werk te gaan. Wanneer je als zogenaamde ZZP-er werkt, zijn er echter wel een aantal zaken die je zelf dient te regelen ten opzichte van zaken die voor je geregeld worden wanneer je in loondienst bent. Een van de zaken die je zelf moet regelen is de belastingaangifte en de BTW. Dit kan soms nogal eens oplopen tot een behoorlijke administratieve rompslomp wanneer je dit uitstelt tot aan het einde van een financieel jaar. Er zijn verschillende manieren waarop je als ZZP-er je boekhouding kan doen. Zo kun je ervoor kiezen om het zelf te doen of je te laten helpen door een boekhouder of een accountantskantoor.

Een externe accountant gebruiken voor de boekhouding werkt goed, maar is kostbaar

Boekhouden is niet bepaald de hobby van veel ZZP-ers en het is dan ook niet verwonderlijk dat veel zelfstandigen de hulp inschakelen van een externe boekhouder of accountant. Deze kan je ontzorgen en helpen met de boekhouding. Deze manier van het doen van de administratie is echter wel een kostbare manier. Een voordeel aan het uitbesteden is dat je er aanzienlijk minder werk van hebt en alles vaak in een keer geregeld is. Het wordt echter steeds makkelijker om zelf de boekhouding te regelen met behulp van boekhoudprogramma’s.

Online boekhouden heeft vele voordelen

De ontwikkeling van diverse boekhoudprogramma’s is de laatste jaren erg hard gegaan. Vooral op het gebied van online boekhoudprogramma’s zijn er zeer veel geschikte varianten te vinden voor ZZP-ers. Zowel op het gebied van gratis software, alsook betaalde programma’s is er aardig wat te kiezen. Door gebruik te maken van een onlineprogramma voor de boekhouding is het makkelijker om op locatie facturen uit te schrijven. Daarnaast wordt het ook een stuk eenvoudiger om de boekhouding live bij te houden, zodat je niet aan het einde van een financiële periode terug hoeft te kijken en moet zoeken naar de uitgaven en inkomsten, maar deze gelijk paraat hebt. Door je boekhouding online te doen bewaar je alle data in een cloud of in een online database en kun je vanaf elke plek op aarde je gegevens inzien op elk moment van de dag. Je loopt hiermee ook een stuk minder risico om belangrijke data kwijt te raken in het geval van bijvoorbeeld een computercrash.Over de Auteur

Anneke van der Leer is reeds meer dan twee decennia actief als boekhoudster.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[268 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo