Voorkom loonbeslag: Houd een administratie bij - Artikel Post - Artikel Marketing

Voorkom loonbeslag: Houd een administratie bij

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 289 | Aantal woorden: 589 | Datum: | 0 commentaar

Het bijhouden van een goede administratie is niet alleen belangrijk voor bedrijven: ook voor particulieren is het slim om uw geldzaken op orde te hebben. Zo heeft u altijd overzicht, en kunt u ingrijpen als het mis dreigt te gaan. 

Het bijhouden van een goede administratie is makkelijker dan het klinkt

Uw administratie bijhouden klinkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk is het alleen maar een optelsom van al uw inkomsten en uitgaven. Telkens als u een rekening betaalt, noteert u dit bedrag in uw administratie. Daarnaast houdt u bij hoeveel u per week uitgeeft aan boodschappen en andere aankopen. Ook als uw salaris of uitkering binnenkomt, schrijft u dit op. 

Hulpmiddelen voor uw administratie

U kunt ervoor kiezen om uw administratie op papier bij te houden, maar er zijn ook verschillende digitale hulpmiddelen waarmee het makkelijker wordt. Op internet vindt u allerlei (gratis) programma’s die u houvast bieden, en ook in Microsoft Excel kunt u uw administratie bijhouden met de overzichtelijke rekenfunctie. 

Overzicht én controle over uw geld

Een goede administratie geeft u overzicht, maar ook controle over uw geld. Zodra u ziet waar u uw geld elke maand daadwerkelijk aan uitgeeft, weet u waar u kunt besparen, en kunt u ook een financieel plan maken voor de komende tijd. 

Voorkom schuldachterstand en loonbeslag

Als u schulden heeft, is het nóg belangrijker om een goede administratie te hebben. Als u weet wat u maandelijks terug moet betalen, kunt u hier rekening mee houden in uw planning. Ziet u dat het niet gaat lukken om deze maandelijkse terugbetaling bij te houden, omdat u te weinig geld overhoudt om van te leven? Bespreek dit dan met uw schuldeisers en vraag naar een betalingsregeling. Zo voorkomt u de vervelende gevolgen van een schuldachterstand, zoals loonbeslag.  

Tips om uw administratie makkelijker te maken:

Werk wekelijks uw administratie bij, zo weet u nog waaraan u die week uw geld heeft uitgegeven én blijft u op de hoogte van uw situatie. 

Open uw post op de dag dat het binnenkomt. Laat het niet wachten. 

Sorteer uw rekeningen op de uiterste betaaldatum. De meest dringende rekeningen betaalt u het eerst. 

Betaal uw rekeningen zoveel mogelijk op tijd. Schrijf op de rekening wanneer u hem betaald heeft en doe hem in een map. 

Via internet kunt u betalingen inplannen. Plan de betaling een paar dagen voor de uiterste betaaldatum van de rekening. Dan wordt het geld automatisch overgemaakt en hoeft u er niet meer aan te denken. 

Advies van een expert 

Wilt u meer weten over het bijhouden van een goede administratie om loonbeslag te voorkomen? Als u schulden heeft, helpen wij u graag. We kunnen u bijvoorbeeld begeleiden bij het maken en uitvoeren van een financieel plan.Over de Auteur

Ikhebloonbeslag.nl is onderdeel van Steunpunt Budgetbeheer & Bewindvoering (SPBB). Als u (teveel) loonbeslag heeft helpen wij u graag verder. Ook kunnen wij samen met u een plan maken om uw financiële situatie te verbeteren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[227 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo