FB pix Voorwaarden aan een boekhoudprogramma - Artikelpost

Voorwaarden aan een boekhoudprogramma

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1067 | Aantal woorden: 688 | Datum: | 0 commentaar

 

Boekhouden, hoe doe jij dat? Met wat voor programma? Met  boekhouden hebben sommige mensen  onprettige associaties . Ik heb het ook een lange tijd meegemaakt, al hoewel ik het op orde houden van de  boekhouding van mijn bedrijfje eigenlijk niet vervelend vond. Inmiddels weet ik hoe het komt dat  zoveel ondernemers een tegenzin hebben voor boekhouden: hun boekhoudprogramma.

 

Een goed boekhoudprogramma kan veel, maar werkt eenvoudig

Na jaren zwoegen met allerlei administratiepakketten heb ik nu genoeg van het gratis analyseren  en het verkennen van de bijzondere  potentie van het zoveelste pakket. Een boekhoudprogramma moet wat mij betreft aan een aantal -volgens mij niet al te hoog gegrepen- eisen voldoen:

·              Een onopvallende pakketprijs of een lage prijs per vier weken (abonnement)

·              Gemak in het gebruik: overzicht, niet veel onnodige extra’s

·              Ook voor de onervarene die geen benul hebben van boekhouden

·              Geschikt voor zelfstandigen en  Midden Kader Bedrijven

·              Betrouwbare en effectieve werking - worden je gegevens goed opgeslagen en zijn ze zonder allerlei bewerkingen geschikt voor de belastingdienst?

Deze eisen kunnen toch best door de beugel? Toch houden allerlei boekhoudprogramma’s, ook de meest gerenommeerde houden geen rekening met de opgenoemde punten. Wat moet ik met een  helpdesk die binnen een etmaal mijn vragen beantwoordt?

Als ik er binnen die tijd zelf niet uitkom,  is deze tool niet bepaald gebruiksvriendelijk. De integratie met andere applicaties kan voor bepaalde mensen een buitengewoon meerwaarde  zijn, voor mij (en ik vermoed vele anderen) is het geen eerste voorwaarde. Mijn mening is dat niet elk nieuw  technische hoogstandje gekoppeld moet kunnen worden, al denken ICT bedrijven daar anders over. Wat ik wil is een overzichtelijk pakket waarbij de “extra’s” niet in de weg zitten van de basishandelingen die je als ondernemer nu eenmaal moet uitvoeren.  Voor die extra snufjes betaal je vaak al voordat je kunt bedenken waarvoor je ze zou gebruiken.

  

 Tegenvallende ervaringen met boekhoudprogramma's

Om verdere tegenslagen te voorkomen, was ik zover dat ik op advies van een vriendin die ook al  een aantal boekhoudprogramma's heeft "versleten", een Excelbestandje aan het opstellen was waarin ik in ieder geval de belangrijkste zaken kon bijhouden . Ook dit is erg tijdslepend en frustrerend anders gezegd , ik was toe aan een gebruiksvriendelijk administratie programma, maar had de hoop al haast opgegeven er ooit een te vinden. Tot ik op een online dialoog kwam waar niet minder dan 3 boekhouders  dezelfde programma aanraadden, met verhalen waarin ik mijn situatie snel herkende. Nu heb ik weer plezier in de boekhouding. Het boekhoudprogramma gebruik ik ook op mijn bedrijf en kost een zeer bescheiden bedrag per maand, waarvoor het alles doet wat ik ervan verwacht.Over de Auteur

Lisanne Vreelof, 28 jaar en accountant is als freelancer begonnen en nu verbonden aan een middelgroot bedrijf, waarvoor zij de boekhouding doet.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo