Voorwaarden groeifaciliteit - Artikelpost

Voorwaarden groeifaciliteit

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 897 | Aantal woorden: 853 | Datum: | 0 commentaar

 

 

 

Voorwaarden groeifaciliteit




Als groeiend bedrijf heeft uw groeimiddelen nodig, dit zijn vaak middelen in de vorm van krediet, zodat uw bedrijf die benodigde kapitaalinjectie krijgt om tot een doorbraak te komen. Een reguliere uitbreidingsinvestering, een vernieuwing of renovatie van uw bedrijfspand? Noem het maar op, het ligt allemaal binnen handbereik door de Groeifaciliteit van de overheid. U kunt hier gebruik van maken, meer lenen met relatief weinig risico. Niet alleen voor u geldt dat verminderde risico, maar heel belangrijk, ook voor de bank geldt hetzelfde. Lees hier verder over de voorwaarden groeifaciliteit en de regeling zelf.

Voorwaarden groeifaciliteit

U moet voldoen aan een aantal voorwaarden voor de groeifaciliteit. De groeifaciliteit is kort gezegd een lening specifiek gericht op groeiende bedrijven. Meer informatie over de eigenschappen en kenmerken van de groeifaciliteit in een van de volgende alinea’s en is nog uitgebreider te vinden op deze site of anders is deze site over staatsgaranties een goede optie. Deze alinea zal echter gaan over voorwaarden groeifaciliteit. Uw voorziener van een lening zal een bank of andere financiële instelling zijn. Deze voorziener zal uw financieringsaanvraag onder de loep nemen en bekijken of uw voldoet aan haar eisen. De voorwaarden groeifaciliteit zijn hierbij heel belangrijk.

Een van deze voorwaarden voor u en uw bedrijf voor de Groeifaciliteit is dat uw bedrijf goede rentabilteitscijfers moet kunnen presenteren. Uw winstgevendheid moet van een bepaald niveau zijn anders bent u bij voorbaat afgeschreven als kandidaat voor de Groeifaciliteit. Uw bedrijf moet ook cijfers kunnen presenteren die aangeven dat uw bedrijfsvoering nog jaren kan voortduren. Een aanvullende voorwaarde groeifacileit is het gebruik als ‘fresh money’, wat wil zeggen dat het strikt verboden is om het nieuw verkregen geld in het betalen van een oude lening te stoppen.. Ook kunt u enkel lenen op voorwaarde dat de lening maximaal twaalf jaar loopt.

Wat is de groeifaciliteit precies?
Ondernemers van groeiende bedrijven moeten vaak grote groeibedreigende risico’s aangaan voor krediet.  Ook de bank liep een groot risico. De reductie van het risico kwam tot stand door het in 2006 geïntroduceerde budget voor de Groeifaciliteit. De Groeifaciliteit maakt het mogelijk dat ondernemers grote leningen kunnen krijgen bij banken met een relatief lage rente.

Deze faciliteit helpt een vermogen aan het bedrijfsleven te geven met een bepaald risiconiveau. De Nederlandse overheid dekt dan 50% van het bedrag, zij springen gegarandeerd in bij verlies.
Dit zijn een paar banken, die namens u de aanvraag moeten doen, die bevoegd zijn om een Groeifaciliteit aan te vragen:
- NIBC
- Friesland Bank
- ABN AMRO
- Deutsche Bank
- ING Bank
- Rabobank
- Van Lanschot Bankiers

Niet- banken
- Active Capital Company
- ABN AMRO Participaties
- Agro & Co
- Antea Participaties
- Astor Participaties
- Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)
- Atlantic Capital
Op de site van het Agentschap NL kunt u de gehele lijst van bevoegde banken en financiële bekijken.

Ondernemingen vonden veel obstakels op het pad naar groei. Hier moest verandering in komen volgens de overheid. De Groeifaciliteit biedt een mooie kans om incluis een overheidsgarantie kapitaal los te weken bij een bank of niet-bank. Maak er gebruik van, want zo complex zijn de voorwaarden groeifaciliteit toch niet?

 

Over de Auteur

Schreef meermaals over de groeifaciliteit en haar voorwaarden.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 0.0
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Geluk zonder voorwaarden
Geluk zonder voorwaarden

€ 24,99
Toon product

Je bent het waard
Je bent het waard

€ 21,99
Toon product

Op één voorwaarde
Op één voorwaarde

€ 20,00
Toon product

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo