Waar moet je rekening mee houden bij het afsluiten van een lening? - Artikelpost

Waar moet je rekening mee houden bij het afsluiten van een lening?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 232 | Aantal woorden: 751 | Datum: | 0 commentaar

 

Lees over een berouwbare kredietverstrekker waar je terecht kan voor het afsluiten van een doorlopend krediet of een persoonlijk lening. De voorwaarden van een berouwbare kredietverstrekker zijn altijd transparant, je weet exact wat de lening gaat kosten. Ook kun je altijd vooraf informeren om de lening direct af te lossen als je de loterij wint of een grote erfenis krijgt. Dit is belangrijk, want anders is de kredietverstrekker niet betrouwbaar.

Er zijn plekken waar je niet moet lenen

Het aller beste is online leningen vergelijken, en nooit op een andere manier een lening afsluiten dan online. Als voorbeeld, koop niets bij een online shop op afbetaling, want vaak betaal je woekerrentes. Je kan beter ergens anders geld lenen en van dat geld dat product kopen bij de online shop, dat is goedkoper. Maar ook bij autodealers kun je weleens van die aanbiedingen aantreffen die op de lange termijn niet voordelig zijn. Je moet dan denken aan een private lease constructie. Beslis nooit in de zaak, neem de informatie van de autodealer mee naar huis, en ga online vergelijken. De kans is groot dat je dan iets aantreft waar je voordelig en transparant een doorlopend krediet of persoonlijke lening af kan sluiten voor een lager tarief.

Let op bij kleine leningen

Een betrouwbare kredietverstrekker is de bank. Maar toch moet je opletten, want rood staan op de betaalrekening is een hele dure manier van lenen. De reden waarom het duur is komt omdat het een kleine lening is. Het komt dan ook voor dat sommigen een eigen schuldsanering realiseren. Stel, iemand wil een gebruikte auto kopen van 8000,- euro maar de bankrekening staat in het rood en er loopt nog een lening bij een online shop. Dan leent diegene 10.000,= euro middels een doorlopend krediet of persoonlijke lening, en van die 2000,= teveel lost diegene de kleine schulden af. Dan heeft diegene enkel nog die ene voordelige lening. Dit soort kennis is online te vinden. Aldaar zijn vergelijkingssites met duidelijke overzichten. Dan heb jij voordeel over de gehele looptijd van de lening.

De hypotheek blijft het goedkoopste van allemaal

Er zijn veel vragen over een hypotheek. Een hypotheek is een lening waarbij het pand ook als onderpand staat van de lening. Dus stel, iemand heeft een huis met daarop een hypotheek, maar diegene betaalt de rente en aflossing niet. Op een gegeven moment, daar zitten hele processen tussen, krijgt de bank het pand in bezit. Het is daardoor begrijpelijk dat een hypotheek niet is af te sluiten zonder dat de bank exact de waarde van het pand weet, er moet dus een taxatierapport aanwezig zijn. Een hypotheek is altijd een voordelige lening.



Over de Auteur

Als financieel adviseur weet ik als geen ander waar men om moet letten bij het aanvragen van een lening. In dit artikel geef ik handige tips.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[149 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo