Waarom is een begrafenisverzekering zo belangrijk? - Artikel Post - Artikel Marketing

Waarom is een begrafenisverzekering zo belangrijk?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 330 | Aantal woorden: 612 | Datum: | 0 commentaar

Ook al is het niet het leukste onderwerp op aan te denken, de dood en begrafenissen zijn nu eenmaal een deel van het leven. Wanneer een geliefde sterft is je zorgen maken over de financiële zaken van een begrafenis het laatste waar je mee wil bezig zijn. Daarom is het interessant om zelf een begrafenisverzekering aan te gaan die de stress voor je nabestaanden elimineert in een moeilijke periode van rouw. Hier zijn alvast enkele redenen waarom een begrafenisverzekering zo belangrijk is. 

1. Het elimineert financiële zorgen

Als je de grootste kostwinner van het gezin bent, dan wil je niet dat als je sterft dat je gezin achter blijft met de financiële last van een begrafenis. Begrafenissen zijn immers erg duur en niet iedereen heeft zomaar een paar duizend euro op overschot. Aan de andere kant wil je je ook geen zorgen maken over de kosten van een begrafenis als een geliefde sterft. Die tijd spendeer je liever aan het verwerken van de schok en aan rouw. 

2. Het geeft je een manier van afsluiten

Beeld je in dat je niet genoeg geld hebt op je spaarrekening om de kosten van de begrafenis van je geliefde te betalen. Het betekent dat je een lening zal moeten aangaan die nog lang na de begrafenis zal moeten worden afgelost. Het aflossen ervan scheurt telkens weer even die wonde van het verlies open. Met een begrafenisverzekering kun je het verlies wel afsluiten na de begrafenis. 

3. Je hebt snel geld ter beschikking

Zelfs al is er een grote erfenis die je staat te wachten, dat is vaak een hele rompslomp die erg tijdrovend kan zijn. Vaak gaan daar enkele weken over vooraleer alles wordt vrijgegeven. Te laat dus om alle betalingen die gepaard gaan met het regelen van een begrafenis te betalen. Een begrafenisverzekering daarentegen betaalt uit binnen de 48 uur, waardoor het meteen kan worden ingezet om de kosten te betalen. Denk maar aan het kopen van een doodskist, de bloemen op de ceremonie tot de grafsteen. 

4. Bepaal je eigen ceremonie

In sommige gevallen laat je begrafenisverzekering toe om de details van je begrafenis te regelen. Zo kun je zelf bepalen welke kleur en ontwerp de kist moet hebben of hoe je wil dat je uitvaart er uit ziet. 

5. Sterfgeval in het buitenland

Als de verzekerde sterft in het buitenland, dan zijn er begrafenisverzekeringen die zelfs de kosten van de repatriëring op zich nemen. Ook financieren ze de kosten van het familielid die moet reizen naar de bestemming om het lichaam te begeleiden. 

6. Financiële steun achteraf

Bij de meeste uitvaartverzekeringen krijgen je nabestaanden financiële steun na de begrafenis. Als je de hoofdverdiener bent van het gezin en je komt te gaan, dan verliezen je nabestaanden een belangrijke bron van inkomsten in de eerste maanden volgend op je dood. De verzekering betaalt dan ook een bedrag uit die de belangrijkste kosten zoals hypotheek, eten en school betaalt.Over de Auteur

Hoi ik ben Annemarije en ik heb een passie voor verzekeringen. Dat klinkt misschien gek, omdat de meeste mensen het als een saai onderwerp beschouwen, maar verzekeringen is leuker dan je denkt! 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[289 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[177 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo