FB pix Wanneer heeft Bitcoin zijn bodem bereikt? - Artikelpost

Wanneer heeft Bitcoin zijn bodem bereikt?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 356 | Aantal woorden: 558 | Datum: | 0 commentaar

Op het moment van schrijven (24 juni 2022) zijn de prijzen van cryptomunten behoorlijk gedaald in de afgelopen maanden. Crash na crash volgt, er lijkt geen einde aan te komen. Waar Bitcoin ongeveer 70% is gedaald ten opzichte van de top in november 2021, bloeden andere cryptocurrency nog veel harder met dalingen tot 90%. De schrik zit er dus behoorlijk in bij de meeste investeerders. Geen gouden bergen dus voorlopig. Bitcoin zou toch met gemak de honderdduizend Euro overschrijden? Daar zaten behoorlijk wat professionele crypto beleggers naast.

De grote vraag van dit moment is natuurlijk waar de bodem ligt. Niet alleen in de cryptowereld is het sentiment zeer negatief, ook bij andere assets zoals aandelen is een  zeer negatieve tendens zichtbaar. Er heerst angst voor de huidige politieke en economische situatie. Professionele beleggers weten dat sterk dalende koersen vaak ook kansen kunnen opleveren. Nu de cryptomarkt is ingestort is het misschien wel een heel goed moment om te kopen.

Hoe vind je het juiste koopmoment?

Het vinden van een goed instapmoment klinkt eenvoudiger dan je denkt. Want wie zegt dat de cryptomarkt niet nog een crash meemaakt? Bitcoin en zijn onderdanen kunnen namelijk nog veel verder dalen in prijs. Misschien moet je de bodem of top daarom niet willen timen. Wanneer je kijkt naar de grafieken dan kan dit historisch gezien een perfect koop moment zijn, zeker als je naar de lange termijn kijkt. Investeren voor de lange termijn is hierin de sleutel. Tot nu toe bewegen cryptomunten zich namelijk in marktbewegingen die op de lange termijn nog steeds een stijgende tendens hebben.  

Wanneer moet je kopen?

Op de meest gestelde vraag ‘wanneer cryptomunten kopen?’ is dus geen eenduidig antwoord te geven. Het is belangrijk om een strategisch plan te hebben voor jouw crypto investeringen. Als je geen gedegen plan hebt dan is het erg moeilijk hierin winst te behalen. Investeer bijvoorbeeld in munten waarin jij onderzoek hebt gedaan en waarvan jij denkt dat deze op de lange termijn (jaren) een goede groeipotentie hebben. Als Bitcoin over een paar jaar een paar honderd duizend Euro waard is dan maakt het namelijk niet veel uit of je Bitcoin nu koop op de koers van 20k of 15k. Wat geldt voor aandelen geldt ook voor cryptocurrency, je moet in een project geloven en hier een gedegen onderzoek naar hebben verricht. Denk dus niet even snel geld te verdienen met crypto.

Tot slot is het natuurlijk altijd verstandig om een technische analyse uit te voeren voor jouw favoriete cryptomunt. Je kunt daarbij ook ondersteuning vinden bij een professionele analist, bijvoorbeeld via Youtube. Probeer een goede analist te vinden die naar de lange termijn kijkt. Ter ondersteuning kun je ook gebruik maken van koop en verkoop indicatoren (tools). Crypto advies bedrijven zoals deCryptohulp.nl adviseren dit soort tools aan hun klanten om meer zekerheid en rust te creëren. Want het handelen in cryptomunten kan een emotionele achtbaan zijn!

 

 Over de Auteur

Artikel is aangeleverd door het online marketing bureau Internetpaleis (Goes, Zeeland)

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo