FB pix Wat doet een subsidieadviseur? - Artikelpost

Wat doet een subsidieadviseur?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 999 | Aantal woorden: 392 | Datum: | 0 commentaar

Een subsidieadviseur, je hebt dit beroep vast wel ooit voorbij horen komen. En inderdaad, het is iemand die, simpel gezegd, adviseert over subsidies. Nu komt daar natuurlijk veel meer bij kijken dan enkel advies geven, een adviseur moet daar natuurlijk eerst diepgaand onderzoek naar doen. Ieder bedrijf, organisatie, vereniging, enzovoorts is weer anders en hebben waarschijnlijk dus recht op verschillende subsidies. 

Wat is een subsidie?

Volgens Nederlands woordenboek website http://www.woorden.org/woord/subsidie, is een subsidie: Financiële steun van de overheid aan instellingen, bedrijven en/of personen om hun activiteiten te ontwikkelen. Het is echter niet zo dat je altijd geld krijgt wanneer je een subsidie krijgt. Het kan namelijk ook zo zijn dat je als ondernemer op bepaalde zaken minder belasting hoeft te betalen, ook dit wordt gezien als financiële steun. Daarnaast gaat er natuurlijk ook een grondige controle aan vooraf en moet er veel papierwerk worden geregeld. Het is dus niet zo dat je zomaar gratis geld krijgt van de overheid. 

Het werk van een subsidieadviseur

Er zijn dus verschillende soorten subsidies, en dan zijn er nog eens veel meer redenen waarom je ergens voor een subsidie zou kunnen krijgen. Er zijn namelijk bijna 2000 subsidies in Nederland, waarvan er ongeveer 300 specifiek voor ondernemers zijn. Werk je als subsidieadviseur voor ondernemingen, dan ken je deze 300 subsidies natuurlijk allemaal. Daarbij moet een adviseur ook natuurlijk ook bekend zijn met de procedures die komen kijken bij het aanvragen van deze subsidies. Door goed in gesprek te gaan met ondernemingen en deze volledig te leren kennen kan een subsidieadviseur hier uiteindelijk een advies over uitbrengen. Vervolgens ondersteunt deze het bedrijf natuurlijk ook bij het aanvragen zodat alles goed verloopt en de onderneming uiteindelijk de financiële steun ontvangt. Een adviseur inschakelen is natuurlijk niet gratis, maar vrijwel altijd loont het zich uiteindelijk toch in de vorm van de subsidies die voor je worden geregeld. 
Over de Auteur

Schrijft over diverse onderwerpen, van uitleg over subsidies tot schadeherstel aan auto's.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo