Wat is een 14-dagen brief? - Artikelpost

Wat is een 14-dagen brief?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 534 | Aantal woorden: 374 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer u geld tegoed hebt en de andere partij betaald steeds maar niet, dan wordt het op een gegeven moment tijd om actie te ondernemen. U kunt er voor kiezen om een incassobureau in te schakelen. Zo zal de druk om te betalen worden opgevoerd. Voordat u een incassobureau kan inschakelen moet u echter een 14-dagen brief hebben verstuurd.

Voordat alles in gang wordt zet moet u uiteraard meerdere herinneringen hebben verzonden. Heeft dit geen effect, dan wordt het tijd voor de 14-dagen brief. De verplichte 14-dagen brief komt voort uit de Wet Incassokosten (WIK) die in 2012 is ingegaan. Deze wet is bedoeld om de klant of consument te beschermen. In de brief laat u onder andere expliciet weten wat het niet betalen van de rekening als gevolgen zal hebben

Er zijn een aantal dingen die moeten worden vermeld in de brief. Zo moet het verschuldigde bedrag worden genoemd. Verder moet expliciet worden vermeld dat er nog 14 dagen betaald kan worden zonder consequenties. Als dit niet gebeurd, komen de incassokosten voor de schuldenaar. Deze kosten moeten dan ook genoemd worden in de brief.

Heeft het versturen van de 14-dagen brief geen effect? Dan is het tijd om naar een incassobureau te gaan. Het incassobureau zal vanaf dan de procedure overnemen zodat u hier geen tijd meer in hoeft te steken. Wanneer het incassobureau ook geen resultaat weet te bereiken, kan een deurwaarder worden ingezet. Deze heeft een wettelijke status en kan dus bijvoorbeeld beslag leggen op het loon of eigendommen van de schuldenaar.

 

Wanneer u in een dergelijke situatie zit kunt u dus het beste allereerst een 14-dagen brief verzenden. Wordt de schuld dan nog steeds niet betaald, schakel dan professionele hulp in. Bent u op zoek naar een incassobureau en deurwaarder in Hoorn? Neem dan contact met ons op.Over de Auteur

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo