FB pix Wat is een opstalverzekering? - Artikelpost

Wat is een opstalverzekering?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1406 | Aantal woorden: 324 | Datum: | 0 commentaar

Wat doet nou  een opstalverzekering? Een inboedelverzekering, daar kun je nog wat mee: dat is waar je je inboedel mee verzekert. Maar een opstalverzekering is minder logisch. Want wat is nou verzekeren van "opstallen"?

De term "opstal" is wel te beredeneren. De opstalverzekering is er namelijk voor de gebouwen waar je inboedel in staat "opgestald". De opstalverzekering dekt in geval van schade aan huis en bijgebouwen. Onder de vergoede schade valt bijvoorbeeld brandschade. Maar ook te verzekeren is schade door wateroverlast, stormschade en ruitschade. Buiten het woonhuis zijn dus de bijgebouwen verzekerd met je opstalverzekering. Daar vallen schuurtjes onder, net als een garage of carport vallen onder de opstalverzekering. En je kunt je tuin vaak (tegen een hogere premie) meeverzekeren.

Het afsluiten van een opstalverzekering

De opstalverzekering wordt niet alleen door particulieren afgesloten; ook bedrijven sluiten een opstalverzekering af voor hun bedrijfspanden. Ben je in het bezit van een appartement, dan gaat de opstalverzekering via de Vereniging van Eigenaren. Bij verhuur is de verhuurder verantwoordelijk voor het afsluiten van de opstalverzekering.

Verder is iedereen die een huis koopt met een hypotheek verplicht voor dat woonhuis en de eventuele bijgebouwen een opstalverzekering af te sluiten. Dat is best te begrijpen; voor de hypotheek is het huis het onderpand, dus daar hoort een goede verzekering bij. De opstalverzekering dekt voor de herbouwwaarde. 

De opstalverzekering moet je dus in veel gevallen zelf afsluiten. Dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Moest je vroeger nog naar een verzekeringskantoor met al je paperassen, tegenwoordig kun je gewoon naar een website surfen en online je opstalverzekering afsluiten. Zo gaat dat voor een eenvoudige brandverzekering, maar precies zo ook voor een uitgebreidere opstalverzekering.Over de Auteur

Janneke Wielhouwer schrijft over verzekeringen. Bijvoorbeeld over inboedelverzekeringen en de opstalverzekering. Want zo'n opstalverzekering bijvoorbeeld is helemaal zo moeilijk niet, maar je moet wel eventjes weten waar ze precies voor zijn en wat ze wél en niet dekken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo