Wat is een persoonlijke lening? - Artikelpost

Wat is een persoonlijke lening?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1334 | Aantal woorden: 563 | Datum: | 0 commentaar

Een persoonlijke lening is eigenlijk de klassieke lening die we allemaal wel kennen. Er wordt voor de persoonlijke lening dan ook steeds een bepaalde kredietovereenkomst opgemaakt waar niet van afgeweken kan worden. In deze kredietovereenkomst staat doorgaans steeds opgenomen wat de looptijd van de lening is, hoeveel er door de kredietnemer geleend wordt en welke kosten er op de lening aangerekend zullen worden. Tot slot kan er ook nog bij vermeld worden hoe die kosten berekend worden. De rente kan bij een persoonlijke lening immers zowel vast als variabel zijn wat natuurlijk een grote invloed kan hebben op de uiteindelijke kostprijs van de lening in kwestie.

 

In principe wordt een Persoonlijke Lening zoals de naam reeds doet vermoeden steeds voor persoonlijke doeleinden afgesloten. Dit wil zeggen dat de reden voor het afsluiten van de lening privé en niet zakelijk dient te zijn. Het één sluit het ander echter niet uit, want u kunt bijvoorbeeld perfect een persoonlijke lening afsluiten om u in te kopen in een bedrijf.

 

Voor het afsluiten van een persoonlijke lening zijn doorgaans geen speciale financiële waarborgen vereist. Het enige waar u rekening mee dient te houden is uw loon. Wanneer uw loon bijvoorbeeld niet toereikend is voor de lening welke u wenst af te sluiten kan de bank alsnog verzoeken om een aanvullende financiële waarborg. Kunt u deze waarborg niet geven, dan zal de bank in de meeste gevallen de Persoonlijke Lening weigeren. Hetzelfde geldt voor wanneer u meer dan één persoonlijke lening wenst af te sluiten. Hoe meer persoonlijke leningen u heeft lopen, des te zekerder de bank er van zal willen zijn dat u in staat bent om de lening volgens de kredietvoorwaarden terug te betalen.

 

Wie kiest voor een persoonlijke lening kiest voor zekerheid. U weet vanaf het begin hoe de lening zal verlopen en u weet bijgevolg ook hoeveel kosten u op de lening zult moeten betalen. Hou er wel rekening mee dat u, wanneer u over verschillende persoonlijke leningen beschikt er misschien voor kunt kiezen om uw persoonlijke leningen te oversluiten. Op deze manier worden verschillende hoge rentes teruggebracht tot één goedkopere rente. 

 Over de Auteur

(bron: persoonlijkelening.be)


Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Omringd door idioten
Omringd door idioten

€ 9,99
Toon product

Wat ik eerder had willen weten
Wat ik eerder had willen weten

€ 4,99
Toon product

Verslaafd aan liefde
Verslaafd aan liefde

€ 4,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[383 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[179 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo