FB pix Wat is WCO? - Artikelpost

Wat is WCO?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1020 | Aantal woorden: 390 | Datum: | 0 commentaar

De Wet op Continuïteit van Ondernemingen is er op gericht om het maximale uit bedrijven te halen die in moeilijkheden zijn geraakt. Deze moeilijkheden moeten hierbij zo erg zijn dat de continuïteit van het bedrijf in gevaar komt. Dit kan betekenen dat er een naderend faillissement aankomt, of dat veel schuldeisers op een bepaald moment hun geld terug willen hebben waar het bedrijf eigenlijk helemaal geen geld voor heeft. Ook kan het zijn dat er veel claims binnenkomen die de continuïteit van de onderneming in gevaar brengen.

Procedure starten
Als een bedrijf zo erg in de problemen komt dat de continuïteit hiervan in gevaar komt kunnen zij een procedure starten bij de rechtbank. Er zal dan getracht worden om te redden wat er te redden valt van de onderneming, zodat deze in ieder geval kan blijven bestaan. Eén mogelijkheid hiervoor is om bijvoorbeeld een schikking te treffen met de schuldeisers. Een andere mogelijkheid is om uitstel van betaling aan te vragen en een reorganisatie door te voeren. De rechtbank kan in dit geval ook besluiten om een ondernemingsbemiddelaar aan te stellen die hierin bijstand kan verlenen.

Ook voor failliete ondernemingen
Zelfs als een bedrijf al failliet is hebben zij de mogelijkheid om een procedure te starten. Dankzij de WCO kan er dan nog getracht worden om de gezondere delen van het bedrijf te redden en deze te laten doorstarten. Hierdoor hoeft niet meteen het hele bedrijf als verloren beschouwd te worden. In dit geval is het altijd verstandig als de ondernemer zich laat bijstaan door een juridisch onderlegd persoon en door een boekhouder. Deze kunnen de ondernemer bijstaan in het berekenen en verwerken van alle mogelijkheden die er nog zijn. Er zijn in de meeste gevallen nog wel mogelijkheden om een deel van een failliet bedrijf te redden, maar het is wel verstandig om geen keuzes te baseren op aannames en alles dus goed uit te laten zoeken door experts.

Over de Auteur

RB Online geeft informatie over financiele zaken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo