FB pix Wat komt er allemaal kijken bij een hypotheekaanvraag? - Artikelpost

Wat komt er allemaal kijken bij een hypotheekaanvraag?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2404 | Aantal woorden: 391 | Datum: | 0 commentaar

Mogelijk heeft u een leuke woning op het oog. Wanneer u een woning koopt zult u de financiering van de woning moeten regelen. Hiervoor zult u een hypothecaire geldlening moeten afsluiten. Hierbij betaalt u maandelijks een bedrag aan de geldverstrekker (de maandelijkse hypotheeklasten) totdat de woning is afbetaald.

Hypotheekadviseur

Omdat er verschillende soorten hypotheken zijn, is het verstandig om u goed te laten voorlichten. Voorlichting omtrent hypotheken kunt u van de hypotheekadviseur krijgen. De hypotheekadviseur is werkzaam bij uw bank of bij een onafhankelijk hypotheekadvieskantoor bij u in de buurt.

Belangrijk is dat u de kosten van hypotheekadvies weet. Vroeger kon de hypotheekadviseur een afsluitprovisie krijgen, maar dit is tegenwoordig niet meer toegestaan. De hypotheekadviseur is aangewezen op een uurtarief. Vraag van te voren hiernaar.

De maandlasten van de hypotheek verschillen per hypotheekvorm. Het is de hypotheekadviseur die u de voor- en nadelen van een bepaalde hypotheekvorm kunnen vertellen. Bij sommige hypotheekvormen kunt u gebruik maken van hypotheekrenteaftrek.

Hypotheekrenteaftrek

Hiervoor werd het al even genoemd: veel hypotheekvragen hebben betrekking op de hypotheekrenteaftrek. De wetgeving rond de hypotheekrenteaftrek is aan verandering onderhevig, waardoor informatie die u op het internet hierover kunt vinden vaak niet up-to-date is. Op het moment van schrijven kunt u alleen bij de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek hypotheekrenteaftrek aanvragen. Maar zoals geschreven kan dit over een jaar alweer anders zijn.

Kosten koper

Ook zult u naast hypotheeklasten rekening moeten houden met de zogeheten kosten koper. Dit bedrag betaalt u eenmalig. Het bestaat uit verschillende componenten: overdrachtsbelasting, notariskosten, makelaarskosten, taxatiekosten, afkoopsom erfpacht. Soms maakt u nog andere kosten. U huurt bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in.

Hoeveel kunt u lenen voor een hypotheek?

Een snelle indicatie van wat u kunt lenen voor een hypotheek kunt u maken door uw jaarinkomen te vermenigvuldigen met 4,5. Maar ook de executiewaarde van de woning beperkt het bedrag dat u kunt lenen. U mag namelijk niet meer dan 125% van de executiewaarde lenen voor een hypotheek.Over de Auteur

Ik houd me bezig met de financiële sector en ik schrijf daarover artikelen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo