Wat zijn de verschillen tussen een accountants- en administratiekantoor en hoe bepaal je welke soort dienstverlener je inschakelt? - Artikel Post - Artikel Marketing

Wat zijn de verschillen tussen een accountants- en administratiekantoor en hoe bepaal je welke soort dienstverlener je inschakelt?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 103 | Aantal woorden: 381 | Datum: | 0 commentaar

Het kiezen tussen deze twee soorten bureau’s lijkt niet zoveel verschil te maken, maar er zitten wel degelijk twee grote verschillen in. In dit artikel wordt uitgelegd wat de verschillen tussen deze twee soorten kantoren zijn en wanneer je voor welke het beste kan kiezen. Toevallig op zoek naar een accountantskantoor Amsterdam? Zwolse Adviesgroep is als accountantsbureau al jarenlang actief als meedenkende partner van bedrijven in Amsterdam en kan jouw bedrijf daardoor goed van dienst zijn.

1. Het opleidingsniveau

Allereerst is het opleidingsniveau van een accountant minimaal HBO, terwijl er geen minimum opleidingsniveau bij een boekhouder van een administratiekantoor verplicht is gesteld. Een administratiekantoor kan door de lagere personeelskosten daarom een goedkopere dienst aanbieden. Het beschikt daarentegen over het algemeen over minder kennis. Bovendien kan het niet de complexe taken uitvoeren die een accountantskantoor wel uit kan voeren.

2. De werkzaamheden

Door de grotere kennis van zaken en doordat de accountants bijvoorbeeld bevoegd zijn om een jaarrekening te mogen controleren, kan het handig zijn om als MKB-organisatie van middelgroot formaat of groter een accountantskantoor in te schakelen. Dit is afhankelijk van het aantal personeel dat je in dienst hebt en hoe snel jouw bedrijf groeit. Een accountantskantoor kan jouw hele bedrijfsadministratie begeleiden en zorgen voor een goede inrichting en controle van de boekhouding. Voor advies over complexe problemen kun je ook goed hierbij terecht. Wil jij alleen het verwerken van salarisadministratie, facturen en BTW- of belastingaangiftes uitbesteden? Dan kan een administratiekantoor dit prima voor jou uitvoeren. Zij kunnen je van uitstekend advies voorzien, maar in veel gevallen zijn deze voor minder lastige vraagstukken.

De keuze

Heb jij een klein bedrijf en zijn de administratieve werkzaamheden en fiscale vraagstukken niet erg complex dan kun je prima een administratiekantoor inhuren. Wanneer jouw administratie daarentegen ingewikkelder wordt en er dus specifieke kennis nodig is dan doe je er goed aan om de expertise van een accountantskantoor in huis te halen.Over de Auteur

Specialist op het gebied van accountantskantoren

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo