FB pix Wat zijn de voordelen van een kredietverzekering? - Artikelpost

Wat zijn de voordelen van een kredietverzekering?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 242 | Aantal woorden: 402 | Datum: | 0 commentaar

Een kredietverzekering is een soort verzekering die je bedrijf kan beschermen tegen de financiële gevolgen van oninbare vorderingen. Het is ontworpen om je bedrijf te beschermen tegen financieel verlies als een klant niet betaalt voor goederen of diensten die je hebt geleverd. Het wordt daarom ook wel een debiteurenverzekering genoemd. Een kredietverzekering kan er ook voor zorgen dat je bedrijf financiering krijgt van een bank of andere kredietverstrekker. Als je een kredietverzekering aanvraagt ​​en een slechte kredietwaardigheid hebt, kan dit type dekking als activa op je balans worden gebruikt. Hieronder vindt je de voordelen van het afsluiten van een kredietverzekering.

Je bedrijf beschermen tegen debiteuren

Een van de grootste risico's waarmee elk bedrijf wordt geconfronteerd, is dat klanten hun rekeningen niet betalen. Ze kunnen het misschien niet veroorloven of willen gewoon niet betalen. Het niet innen van facturen zal uiteindelijk een negatieve invloed hebben op je bedrijfsresultaten. Als je niet genoeg cashflow binnenkrijgt, kun je gedwongen worden tot een faillissements- of vereffeningsprocedure. Een kredietverzekering beschermt tegen verliezen in verband met dubieuze debiteuren. De dekking helpt betalingsachterstanden en oninbare vorderingen te voorkomen. Met deze verzekering heb je de gemoedsrust dat je wordt betaald, zelfs als er iets onverwachts gebeurt met een van je klanten.

Eenvoudig financiering regelen via de bank

Banken en geldschieters zullen geen leningen verstrekken zonder enige vorm van zekerheid dat ze hun geld terugkrijgen voor het geval er iets met de lener gebeurt. Daarom eisen ze dat leners een onderpand hebben of een soort verzekeringspolis hebben die hun verliezen dekt voor het geval er iets misgaat met de financiën van de lener. Banken eisen een kredietverzekering als een van de vereisten voor zakelijke leningen. Ze rekenen meestal hogere rentetarieven voor bedrijven zonder dit soort dekking, omdat ze als riskanter worden beschouwd voor het in gebreke blijven van betalingen. Dit betekent dat je mogelijk betere voorwaarden kunt krijgen bij bankfinanciering als je een goede kredietverzekering hebt.Over de Auteur

In het verleden heb ik gewerkt bij een verzekeringsmaatschappij. Inmiddels schrijf ik regelmatig blogs om mijn kennis te delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo