Wel of geen interim manager? - Artikel Post - Artikel Marketing

Wel of geen interim manager?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 616 | Aantal woorden: 360 | Datum: | 0 commentaar

Je kunt gerust stellen dat ieder bedrijf uniek is, of het nu gaat om het type product, de manier van exporteren of de personele invulling, ieder bedrijf doet het op zijn eigen manier. Toch hebben alle bedrijven één ding gemeen, ze hebben functies die cruciaal zijn en te allen tijde bezet moeten zijn. Het kan echter voorkomen dat een functie plotseling moet worden ingevuld, door wat voor reden dan ook.

Er zijn twee oplossingen voor het onverwachte probleem, een personeelslid kan worden doorgeschoven, maar er kan ook worden gekozen voor een zogenaamde interim manager. Het personeelslid, hetzij de interim manager neemt doorgaans voor 3 tot 6 maanden de honneurs waar, dit is namelijk de lengte van een doorsnee sollicitatieprocedure. Een interim manager is iemand die wordt ingehuurd van buiten het bedrijf.

Stel hoge eisen aan de interim manager

De interim manager is de dure oplossing, waar hoge eisen aan mogen worden gesteld. Niet alleen vanwege de belangrijke taak die moet worden vervuld, maar ook omdat een interim manager niet wordt toegejuicht door het lager geklasseerde personeel en zeer kritisch wordt bekeken. De belangrijkste vraag die moet worden beantwoord is: voegt de interim manager daadwerkelijk iets toe of kan beter worden gekozen voor een interne oplossing?

Taken en doelstellingen nauwkeurig afbakenen

Mocht toch worden gekozen voor de interim manager, dan moeten een aantal zaken duidelijk zijn. Ten eerste moeten de taakgebieden nauwkeurig worden afgebakend en ten twee moeten de doelstellingen helder worden geformuleerd. Het is niet de bedoeling dat het verblijf van de interim manager langer duurt, want dit zorgt al snel voor fors hogere kosten. Houd in het achterhoofd, dat er altijd iemand is die voldoet aan de gestelde criteria.

Over het algemeen zijn interim managers goed opgeleid en niet onbelangrijk ze kunnen communiceren met verschillende niveaus binnen een bedrijf, naast dat ze beschikken over kennis en kunde en ervaring.Over de Auteur

De schrijver van het artikel is Consultant op Maat, dit adviesbureau kan worden ingeschakeld als interim manager en heeft bijzonder veel ervaring op het gebied van bedrijfsprocessen verbeteren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[255 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo